Se dau bani de la stat pentru această categorie de români. 2000 de lei intră direct pe card

Badea Violeta 27.09.2022, 13:38
Se dau bani de la stat pentru această categorie de români. 2000 de lei intră direct pe card

Veste bună pentru o categorie de români! Câțiva oameni vor primi o sumă importantă de bani din partea guvernanților. Este vorba despre 2000 de lei, bani ce ar urma să intre direct pe cardurile beneficiarilor. Iată ce condiții trebuie să îndeplinească românii pentru a încasa de la stat această sumă!

Categoria de români care poate primi câte 2000 de lei

E oficial! O categorie de români va încasa 2000 de lei din partea statului. Este vorba despre mamele cu copii mai mici de trei luni din medii defavorizate. Banii vor putea fi folosiți pentru achizitionarea de produse medicale şi de igienă.

Acest proiect a fost aprobat în ședința de vineri, 23 septembrie, a Senatului, iar anunțul a fost făcut de ministrul Familiei, Gabriela Firea, care a fost unul dintre susținătorii acestui proiect de lege.

„Mamele și nou-născuții din familii vulnerabile vor beneficia de un sprijin în valoare de 2.000 de lei pentru achiziția de articole medicale și de igienă, dar și de consiliere parentală.

Potrivit Hotărârii de Guvern, de aceste tichete vor beneficia toate mămicile cu bebeluși de până în 3 luni. O felicit pe Roxana Mînzatu, secretar de stat în Cancelaria Primului-Ministru și fost ministru al Fondurilor Europene, că nu a abandonat acest proiect”,  a scris, de curând, ministrul Familiei pe pagina sa de Facebook.

Pentru a intrat în posesia banilor, mamele vor trebui să se adreseze primăriilor unde au domiciliul. Ajutorul va fi acordat sub forma unor tichete sociale în format electronic.

Vezi AICI Condițiile de acordare a ajutorului financiar în valoare de 2000 de lei pentru mame!

Bani pentru mamele cu copii mici
Bani pentru mamele cu copii mici

Bani și pentru elevii din familiile nevoiaşe

Nu doar mamele cu copii mici vor primi bani de la stat, ci și elevii din familii nevoiașe. Aceștia vor beneficia de un ajutor de 500 de lei. Banii vor putea fi folosiți pentru achiziționarea de rechizite și îmbrăcăminte.

Săptămâna trecută, aproape 100.000 de școlari au intrat deja în posesia acestor bani. Mai sunt însă încă 200.000 de elevi care încă așteaptă ajutorul.

Ministerul Investitiilor și Proiectelor Europene dă asigurări că acești noi beneficiari vor primi cardurile în cursul lunii octombrie, urmând ca banii să fie virați în prima parte a lunii noiembrie.

Citește și Se majorează alocațiile copiilor de la 1 ianuarie. Câți bani vor primi elevii!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...