Se dau bani de la stat! Cine sunt zecile de mii de români care pot primi 2.000 de euro începând de astăzi

Emanuela Pană 18.10.2021, 14:40
Se dau bani de la stat! Cine sunt zecile de mii de români care pot primi 2.000 de euro începând de astăzi

Veste bună pentru români! Mii de persoane au șansa de a beneficia, începând de astăzi, de 2.000 de euro din partea statului, prin relansarea „Măsurii 1 – Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile“. Cine sunt aplicanții eligibili și cum pot intra în posesia banilor? Află în rândurile de mai jos.

Se dau bani de la stat!

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) informează că „Măsura 1 – Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile“ va fi relansată pe data de 25 octombrie 2021, iar etapa de preînscriere începe astăzi, 18 octombrie. Măsura 1 face parte din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin OUG nr. 130 din 31 iulie 2020, cu privire la anumite măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, cu completările și modificările făcute ulterior, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020.

Aplicanții eligibile se pot înscrie începând de astăzi pe platforma online, inclusiv persoanele care nu au avut cont pe platforma electrică până în momentul de față.

Aplicanții care sunt deja înscriși în platforma informatică vor putea utiliza aceste conturi în noua sesiune cu obligativitatea de a regenera, semna și reîncarca declarațiile și documentele actualizate“, informează Ministerul Economiei.

Relansarea măsurii de sprijin care are în vedere acordarea de ajutor financiar nerambursabil sub formă forfetară în valoare de cel mult 2.000 de euro/beneficiar, sumă care poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente măsurii, vine în această sesiune cu o serie de facilități în plus față de prima, respectiv:

  • Devin eligibili și beneficiarii din categoria Întreprinderilor Individuale și a Întreprinderilor Familiale, cu activitate economică în unul din domeniile prevăzute în Anexa nr. 1 la OUG 130/2020.
  • Devin eligibili și beneficiarii din categoria profesioniștilor, definiți și reglementați de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, care desfășoară profesii liberale reglementate prin acte cu putere de lege.

Citește și: Se dau bani de la stat pentru tinerii care au nevoie de calculator. Ce trebuie să facă pentru a-i primi

Românii pot primi 2.000 de euro

Cei care își pot crea profil de utilizator pe portalul de granturi IMM, în etapa I a înscrierilor la Măsura 1, care a început astăzi, 18 octombrie 2021, sunt: persoanele fizice autorizate (PFA), societățile cu răspundere limitată (SRL), întreprinderile individuale, cei care desfășoară profesii liberale și alți solicitanți.

Se dau bani de la stat. Românii pot beneficia de 2.000 de euro
Se dau bani de la stat. Românii pot beneficia de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile în valoare de 2.000 de euro

Înscrierea se face în două etape, după cum urmează:

  • Etapa 1 de creare profil, user și parolă, unde aplicanții vor înregistra, pe portalul de granturi IMM, cu semnătură electronică, atât datele reprezentantului legal/împuternicit, cât și datele IMM/PFA/ONG/CMI/II/IF/profesie liberală. Se vor putea înregistra și ceilalți aplicanți elibili care nu aveau cont pe platforma electronică. Aceasta este etapa care începe astăzi, 18 octombrie 2021.
  • Etapa 2 de înscriere în cadrul sesiunii 2 aferente măsurii 1- Microgranturi în care aplicanții, cu profilul, user, și parola generate în prima etapă, vor completa și transmite formularul de înscriere. Această etapă e programată să înceapă lunea viitoare, 25 octombrie 2021, de la ora 10:00.

Numărul de call center disponibil pentru suport și asistență tehnică este 0219059.

Procedura de implementare și restul documentației necesare accesării Mpsurii 1 pot fi descărcate de aici.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...