Se dau bani de la stat. Ce români sunt vizați și câți bani primesc, în total

Diana Radu 15.08.2020, 13:25
Se dau bani de la stat. Ce români sunt vizați și câți bani primesc, în total

Statul va acorda ajutoare de urgență în valoare totală de 393.100 lei pentru sprijinirea a 116 familii și persoane singure care au fost afectate de incensii sau se confruntă cu probleme grave de sănătate, se arată într-un proiect adoptat vineri de Guvern.

Statul oferă ajutoare în valoare totală de 393.100 lei pentru 116 familii

Ministerul Muncii  anunţat, vineri seară, că în şedinţa de Guvern a fost adoptat un proiect de lege care prevede  sprijinirea a 116 familii şi persoane singure care fie se află în situaţii de necesitate în urma unor incendii, fie au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială.

„Guvernul a aprobat astăzi, printr-o Hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 393.100 lei pentru sprijinirea a 116 familii și persoane singure care fie se află în situaţii de necesitate în urma unor incendii, fie au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială”, se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul Muncii.

bani, stat, ajutoare sociale
Statul oferă ajutoare în valoare totală de 393.100 lei pentru 116 familii

Mai exact, proiectul de lege aprobat de Guvern prevede acordarea a 136.000 lei pentru 26 familii și persoane singure care au fost afectate de incendii din județele: Bacău, Botoșani, Buzău, Cluj, Galați, Giurgiu, Iași, Neamț, Olt, Sălaj, Suceava, Vâlcea și Vaslui.

„O situație deosebită a fost înregistrată în orașul Bucecea, județul Botoșani, ca urmare a unui incendiu care a afectat mai multe apartamente dintr-un bloc situat pe strada Alecu  Ralet nr. 26, iar  din cauza pagubelor provocate de incendiu, un număr de 7 familii necesită sprijin financiar. Pentru depășirea situației de necesitate de către familiile/persoanele singure afectate  de incendii, se propune acordarea de ajutoare de urgență”, se arată în proiectul de hotărâre.

Pentru alte 90 de familii care se confruntă cu situații deosebite în urma unor probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială s-a alocat suma totală de 257.100 lei. Familiile vizate provin din județele: Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Vâlcea, Vaslui și municipiul București.

Ajutoarele de urgenţă aprobate de Executiv sunt acordate în baza anchetelor sociale făcute de agențiile teritoriale pentru plăți și inspecție socială și sunt suportate din bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Urmăriți Impact.ro și pe