Se dau 1.500 de lei pentru milioane de români. Se întâmplă chiar înainte de Paşte

Iancu Andreea 05.04.2022, 09:57
Se dau 1.500 de lei pentru milioane de români. Se întâmplă chiar înainte de Paşte

Vești importante pentru milioane de români, după ce un oficial român a anunțat că se dau 1.500 de lei chiar înainte de Paște. Mulți dintre beneficiari așteptau cu interes continuarea unui program care s-a bucurat de succes și în anii precedenți. Condițiile de acordare a sumelor de bani rămân neschimbate.

Milioane de români vor primi 1.500 de lei înainte de Paște. Un program celebru al Executivului revine

Românii au parte de o veste bună la început de primăvară, după ce un oficial a anunțat că aceștia vor primi 1.500 de lei înainte de Paște. Banii fac parte dintr-un program devenit deja cunoscut de câțiva ani, prin care autoritățile încearcă să impulsioneze turismul românesc. Celebrele tichete de vacanță, pe care mulți dintre români le așteptau pentru concediul din această vară, vor fi acordate înainte de Paște.

Anunțul a fost făcut de către deputatul PSD Radu-Marcel Tuhuț, care și-a exprimat încântarea față de reluarea acestui proiect. Politicianul consideră că oferirea acestor vouchere de vacanță pentru a fi utilizate în cadrul unităților de cazare din România reprezintă un mare plus pentru turismul autohton, care este astfel încurajat. Cei care au planuri, deci, pentru mini-vacanța de 1 mai, ar putea să ia în calcul deja folosirea acestor tichete de vacanță.

„România deține un potențial turistic comparabil cu cel al celor mai puternice state ale Europei. Promovarea turismului intern și încurajarea antreprenorilor locali din fiecare județ și de a dezvolta noi servicii la standarde tot mai înalte va deschide un nou capitol în dezvoltarea turismului în România”,  a spus Radu-Marcel Tuhuţ.

Milioane de români vor beneficia de 1.500 de lei înainte de Paște
Tichetele de vacanță sunt așteptate de români chiar înainte de Paște

Schimbări anunțate pentru tichetele de vacanță emise pentru 2021. Cum pot fi utilizate aceste vouchere

Dincolo de vestea bună care anunță revenirea voucherelor de vacanță în buzunarele românilor, trebuie menționat că tichetele aferente anului 2021 se emit doar pe suport electronic și au o valoare totală de 1.450 de lei. Astfel, față de varianta pe hârtie, românii vor avea un card în plus în portofel, fiind mai ușor de utilizat la plata serviciilor de cazare și masă din timpul concediului. De reținut este faptul că perioada de valabilitate a acestora este de un an de zile de la data emiterii.

De asemenea, tichetul de vacanță poate acoperi mai multe tipuri de plăți, nu doar cazarea. Astfel, cu ajutorul voucherelor se poate achiziționa cazare în mod obligatoriu și apoi transport, mâncare, agrement, tratament balnear. După ce vor primi voucherele de la angajator, beneficiarul alege agenția, unitatea de cazare în care dorește să meargă la angajator. Apoi, trebuie verificat dacă hotelul sau pensiunea aleasă se află pe lista partenerilor care primesc astfel de tichete de vacanță.

Românii care primesc de la angajator tichete de vacanță pot merge la cazare și plăti pur și simplu pachetul ales cu ajutorul voucherelor. Acestea sunt în valoare totală de 1.450 de lei și, de reținut, nu sunt transmisibile. Cei care vând voucherele pot risca o amendă de de 26.600 de lei. În același timp, orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...