Se confruntă sau nu Dan Bittman cu probleme financiare? Artistul a dorit să spună lucrurilor pe nume. „Lumea te judecă” (Exclusiv)

Andra Daoud 22.03.2022, 15:59

Dan Bittman a vorbit deschis despre zvonurile potrivit cărora s-ar confrunta cu probleme financiare. Artistul a spus lucrurilor pe nume și a povestit despre cum i-a fost afectat bugetul de cei doi ani de pandemie. Solistul trupei Holograf a dat un interviu în care a declarat că nu a primit niciun sprijin de la autorități în această perioadă, nici financiar, nici la nivel declarativ.

Se confruntă sau nu Dan Bittman cu probleme financiare?

Industria muzicală și cele artistice, în general, au fost printre cele mai afectate în cele doi ani de pandemie, cât timp concertele și evenimentele fie au fost interzise, fie s-au desfășurat cu public restrâns. Dan Bittman se numără printre artiștii care au criticat autoritățile încă de la început pentru măsurile luate. Despre solistul trupei Holograf s-a zvonit în ultima vreme că s-ar confrunta cu probleme financiare. Dan Bittman a dat cărțile pe față și a povestit, într-un interviu cum stau lucrurile de fapt.

Nu am trăit din mila autorităților! Dar ce spun eu de bani? Nu am primit nici măcar un telefon, de la vreun parlamentar sau din partea oricui, de la vreun minister… Cei ca mine, artiștii liber profesioniști, nu au primit niciun fel de sprijin, absolut nimic din partea statului!”, a precizat Dan Bittman pentru playtech.ro.

„Am decis să nu mă mai lupt cu acest gen de oameni”

Foarte vocal la începutul pandemiei cu privire la măsurile luate de autorități, Dan Bittman a renunțat pe parcurs să își mai spună părerea public. Artistul a dat de înțeles, în cadrul aceluiași interviu, că ultimii doi ani nu i-au afectat doar cariera, ci și încrederea în instituțiile statului român.

Mi-l amintesc pe domnul Iulian Bulai, membru al Camerei Deputaților, care s-a inflamat după prezența mea la Revelionul televiziunii publice dintre 2020 și 2021. Ei bine, acest tânăr deputat nu a știut altceva decât să facă declarații prin care să-și încânte șefii sau colegii de partid.

Nu m-a sunat niciodată să mă întrebe cum o duc sau alte lucruri de bun-simț. Problema e că sunt mulți alții ca Iulian Bulai, la diverse partide. Sunt mulți cei care mimează că fac ceva doar de dragul jocului. Am decis să nu mă mai lupt cu acest gen de oameni! România e genul de țară, după mine, în care nu ai timp să te plictisești.”, a spus Dan Bittman.

Se confruntă sau nu Dan Bittman cu probleme financiare? Artistul a dorit să spună lucrurilor pe nume. „Lumea te judecă” (Exclusiv)
Dan Bittman a vorbit despre cum l-au afectat cei doi ani de pandemie

„Scrieți că am sărăcit dacă vreți”

Dan Bittman spune că statul român nu a făcut nimic pentru el, deși trupa al cărei lider este a plătit impozite de milioane de euro în ultimii 30 de ani. Solistul formației admite că în ultimii doi ani a reușit să aibă un confort financiar doar datorită propriilor eforturi. Cât despre cât de bine o duce în prezent, artistul a conchis:

Am un gust tare amar după cele întâmplate. Acum, mai nou, am uitat de pandemie, căci ne-am trezit cu războiul din Ucraina. Dar problemele noastre, ale artiștilor nu au dispărut. Nici pomeneală! Nimănui nu i-a păsat de noi. Ba dimpotrivă, aș spune că nu m-ar mira dacă ar încerca să găsească tot felul de tertipuri prin care să încerce să mai fure niște bani de la artiștii liber profesioniști!

Scrieți că am sărăcit, dacă vreți. Azi adevărul nu mai este prețuit. Iar lumea te judecă în fel și chip! Nu e bine să fii nici bogat, nici sărac. Nu e bine nici să vorbești despre subiecte delicate, le știți dumneavoastră care sunt. Pare că e mai bine să te faci că nu vezi ce se întâmplă în jurul tău”, a mai spus Dan Bittman.

 

Urmăriți Impact.ro și pe