Se cer sancțiuni drastice pentru FCSB. „Nu mă gândesc la o amendă simbolică de 5 sau 10 mii de euro”. Gestul scandalos

Marian Cărăvan 27.07.2020, 19:23

FCSB a câștigat Cupa României, salvând un sezon dezastruos. Însă nu acesta este motivul care a stârnit furie, ci un eveniment care a avut loc la scurt timp după finala de la Ploiești.

Gestul scandalos pentru care se cer sancțiuni drastice pentru FCSB

Nu e nimic rău în faptul că suporterii se bucură alături de sportivi pentru reușitele lor. Asta au făcut și suporterii FCSB după ce roș-albaștrii au câștigat Cupa României, salvând un sezon dezastruos. Practic, pentru echipa lui Gigi Becali singura șansă de a prinde Europa era câștigarea finalei Cupei României. Golul lui Dennis Man, din minutul 65, a consfințit victoria FCSB și trofeul lua drumul Capitalei, după meciul disputat pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. Victoria fotbaliștilor a adus o imensă bucurie suporterilor, care i-au așteptat pe învingători la baza sportivă din Berceni.

Astfel, după o pauză de cinci ani, FCSB a sărbătorit alături de suporteri câștigarea unui trofeu. Toate bune și frumoase, dar la un moment dat totul a degenerat. Între cântecele celor prezenți în Berceni și-au făcut apariția și scandări xenofobe, în condițiile în care FCSB întâlnise în finala Cupei României pe Sepsi Sfântu Gheorghe, o echipă finanțată direct de guvernul maghiar. Bucuria de la intrarea în cantonamentul roș-albaștrilor a fost stricată de scandările xenofobe, la care au participat și jucătorii lui Toni Petrea.

Boloni a fost vizibil deranjat de manifestările suporterilor și l-a sunat pe Răzvan Burleanu

Ladislau Boloni, unul dintre foștii mari jucători din Ghencea, s-a scandalizat când a auzit ce s-a întâmplat la baza sportivă din Berceni. Fostul mare fotbalist, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, spune că suntem departe de civilizație. La ani lumină! Mai mult decât atât, tehnicianul l-a sunat chiar pe președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, și i-a cerut explicații.

„L-am sunat pe Răzvan Burleanu şi i-am cerut să-mi explice cum e posibil aşa ceva. Evident, nu e vina lui, dar va fi vina lui dacă nu vor urma consecinţe! Şi nu mă gândesc la o amendă simbolică de 5 sau 10 mii de euro, pe care patronul o va plăti fără probleme din buzunarul său”, a declarat Boloni pentru Nemzetisport.

„S-au întâlnit două echipe apropiate de sufletul meu şi îmi pare rău pentru prostia care s-a petrecut după meci. Nu are nimic în comun cu fotbalul. Ce s-a întâmplat este la ani lumină de civilizaţie.

Iar faptul că au fost implicaţi şi jucători e contrar principiilor unei echipe din care au făcut parte Duckadam, Belodedici, Lăcătuş, Tudorel Stoica, Boloni sau Piţurcă”, a mai spus Ladislau Boloni.

Urmăriți Impact.ro și pe