Se aprinde războiul între componenții Generației de Aur. Florin Răducioiu, replici dure pentru Gică Popescu: ”M-a dezamăgit”

Stan Filon 11.03.2021, 18:24
Se aprinde războiul între componenții Generației de Aur. Florin Răducioiu, replici dure pentru Gică Popescu: ”M-a dezamăgit”

Se aprinde războiul între componenții Generației de Aur, după declarațiile făcute de Florin Răducioiu, care a cam lăsat să se înleagă că naționala României nu și-a apărat corect șansele la meciul din 1996 împotriva Spaniei! Cel care a reacționat a fost Gică Popescu.

Război în Generație de aur! Florin Răducioiu vs. Gică Popescu

Florin Răducioiu a reaprins fitilul meciului dintre România și Spania, scor 1-2, de la Campionatul European din 1996, când naționala a fost acuzată că a cedat deliberat meciul pentru ca ibericii să meargă mai departe în detrimentul Bulgariei.

Invitat la emisiunea Euro Center, Florin Răducioiu a spus că și el a rămas surprins de cum a reacționat apărarea naționalei în acel meci. ”Nu vreau să fac declarații pe marginea acelui meci fiindcă ar putea avea repercusiuni asupra mea. Nu comentez. Şi ăsta e un răspuns, nu?”, după care a dezvăluit ce l-a surprins: ”Mi s-a părut că apărarea noastră era total dezorientată şi nu ştia pe cine să marcheze, era haos. Mereu ne-am apărat cu multi jucători, dar erau distantele prea mari şi eram foarte neatenţi la fazele fixe, la cornere, lovituri libere. Echipa era neatentă şi asta m-a pus pe gânduri. De altfel, al doilea gol, al lui Amor, a fost după o lovitură liberă, în minutul 86, 87. Da… Echipa a fost defazată”.

Razboi in Generatia de aur! Florin Răducioiu vs. Gica Popescu
Razboi in Generatia de aur! Florin Răducioiu vs. Gica Popescu

”Apărarea o fi fost dezorganizată, dar e normal”

Gică Popescu a rămas șocat de declarațiile lui Florin Răducioiu și l-a amenințat pe acesta cu instanța! ”Nu cred că cineva sănătos la cap se poate gândi că cineva putea face așa ceva la echipa națională. Apărarea o fi fost dezorganizată, dar e normal, nu mai aveam niciun fel de obiectiv. Păi să spună Radu, să spună oricine, dar să dovedească. Și eu pot spune că Radu la nu știu ce meci a făcut nu știu ce. Așa, din vorbe, pot arăta cu degetul pe oricine. Dacă el crede așa ceva, crede foarte greșit. Dacă e ceva, să iasă public să spună! Să spună ceva, dar nu să arunci așa, că i s-a părut lui, i s-a părut ce? Dacă ar spune public mai multe, n-aș sta o secundă pe gânduri, l-aș da în judecată! Să vină să dovedească!”, a declarat Popescu la Digi Sport.

Răducioiu nu a fost deloc mulțumit de reacția lui Gică Popescu, dar cu toat acestea a încercat să ia legătura cu el și să discute în particular, însă fostul căpitan al naționalei nici nu i-a răspuns la mesaj.

”Nu vreau să chem avocatul”

”M-a dezamăgit reacția lui. Îl apreciez pentru ceea ce a făcut în fotbalul românesc, dar declarațiile lui sunt dure. Eu mi-am exprimat o părere tehnică, n-am spus că a fost blat, n-am pronunțat numele lui Popescu. Nu mi se pare că a fost deplasat ce am zis, de fapt, deplasat mi se pare ce a spus el despre mine, că nu sunt sănătos la cap. 

Nu vreau să chem avocatul, dar dacă nu se oprește, atunci voi face și eu ceva, bineînțeles fiindcă eu consider că ar fi putut alege alte cuvinte să se exprime la adresa mea”, a declarat Răducioiu, miercuri seară, la Telekom Sport.

Răducioiu vrea, totuși, să rezolve această situație între patru ochi. ”Cred că cel mai bine e să o încheiem între patru ochi, motiv pentru care i-am scris un mesaj pe WhatsApp și l-am invitat să ne vedem la o cafea. Nu mi-a răspuns, deși a văzut mesajul. O să mai fac un pas, o să-l și sun, pentru că vreau să o lămurim între noi. Dacă îmi va răspunde, bine, dacă nu o va face, atunci, iarăși bine”, a spus Răducioiu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...