Se amână alegerile în România? Somație pentru Klaus Iohannis

Raluca Juncu 16.07.2020, 15:12
Se amână alegerile în România? Somație pentru Klaus Iohannis

În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infecții cu coronavirus, viepreședintele USR atrage atenția că organizarea alegerilor locale, programate pe 27 septembrie, ar reprezenta un act de „iresponsabilitate” din partea guvernanților.

USR solicită amânarea alegerilor locale

Alegerile locale, planificate să se desfășoare pe 27 septembrie stau sub semnul incertitudinii, în contextul în care estimările Executivului cu privire la evoluția cazurilor de coronavirus indică o creștere exponențială a infecțiilor pentru luna august, susține Ionuț Moșteanu, vicepreședintele USR. Liderul atrage atenția asupra faptului că sănătatea românilor trebuie să fie prioritară în fața unui scrutin.

Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR. Foto: Faebook/ Ionuț Moșteanu
Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR. Foto: Faebook/ Ionuț Moșteanu

„În acest scenariu asumat oficial de Guvern mi se pare o IRESPONSABILITATE să se organizeze alegeri locale în 27 septembrie. Oricât de mult am vrea să scăpăm de PSD-iști din primării, la Pitești și în multe alte locuri, SĂNĂTATEA oamenilor trebuie să fie pe primul loc. O lună și jumătate de precampanie și una de campanie în 3000 de localități, ziua votului cu 200.000 de oameni în aceeași camera pentru 16 ore pe zi în comisiile din cele 19.000 de secții de votare ar duce la o catastrofă”, a scris pe Facebook Ionuț Moșteanu.

Vicepreședintele USR spune că va avea mai multe consultări și discuții atât cu membri formațiunii din care face parte, cât și cu ceilalți membrii ai partidelor parlamentare. De asemenea, Moșteanu mizează pe importanța rolului lui Klaus Iohannis, care ar trebui să cheme urgent la discuții partidele pentru a regândi întregul context al alegerilor. Șeful statului a afirmat anterior că alegerile locale se pot organiza, dacă se respectă regulile de igienă și de distanțare socială, impuse de la apariția pandemiei de COVID-19.

„O să discut și cu colegii mei din USR-PLUS, probabil sunt discuții și în celelalte partide, dar pănă ajung partidele la o concluzie Președintele Klaus Iohannis are un rol esențial acum – trebuie să cheme la consultări URGENT toate partidele parlamentare, medici și epidemiologi și să decidă amânarea alegerilor. SĂNĂTATEA pe primul loc!”, a mai adăugat vicepreședintele USR.

Urmăriți Impact.ro și pe