Scumpire importantă la motorină. Se simte azi la pompă pentru șoferii din București

Stan Filon 03.06.2022, 19:04
Scumpire importantă la motorină. Se simte azi la pompă pentru șoferii din București

Carburanții s-au scumpit din nou! Șoferii care au alimentat vineri, 3 iunie, au constatat cu părere de rău că motorina standard s-a vândut în 8 dintre cele 20 de stații OMV din Capitală cu prețul de 9 lei pe litru. Este de așteptat ca foarte curând și competitorii Mol și Rompetrol să aducă prețul la același nivel cu liderul de piață OMV. Tot vineri, în alte 7 stații OMV motorina standard putea fi cumpărată cu prețul de 8,97 de lei.

Scumpire importantă la motorină

Așadar, liderul de piață OMV a decis că este timpul să majoreze din nou prețul motorinei. Varianta standard, aleasă de cei mai mulți șoferi, a costat în 8 din cele 20 de benzinării OMV din București nu mai puțin de 9 lei pe litru. Astfel, OMV a majorat prețul cu 4 bani/l, atât la motorină, cât și la benzină. Prețul benzinei în stațiile OMV ajunsese vineri la 8,36-8,41 lei/l.

În stațiile Petrom, prețul motorinei standard era de 8,91-8,92 lei/l, iar benzina standard se vindea cu 8,28-8,33 lei/l. Concurenții de la Lukoil și Mol au preferat să păstreze același preț la benzină, de 8,23-8,28 lei/l, respectiv 8,33-8,38 lei/l, scumpind însă vineri motorina, cu 3, respectiv 4 bani/l.

Scumpire importanta la motorina
Scumpire importanta la motorina

Cu ce prețuri se vând carburanții

Prețul diesel-ului standard a ajuns astfel la 8,83-8,86 lei/l în stațiile Lukoil din capitală, respectiv 8,92-8,97 lei/l în stațiile MOL. Prețuri similare celor din benzinăriile Mol și OMV practica și Rompetrol. În stațiile Socar, benzina costa vineri 8,29 lei/l, iar motorina, 8,84-8,89 lei/l.

Din momentul anunțului anunțului președintelui CE, Ursula von der Leyen privind intenția UE de a interzice importul de țiței și produse petroliere din Rusia din 4 mai și până în prezent, ritmul de creștere a prețului benzinei la pompă a fost de aproximativ 2 ori mai ridicat decât cel de majorare a prețului motorinei.

Astfel, în această lună, OMV Petrom și Lukoil au scumpit motorina cu aproximativ 25 bani/l, iar benzina cu 53 bani/l.. MOL a majorat prețul litrului de combustibil diesel cu 20 bani și pe cel de benzină 45 de bani. În prezent, țițeiul rusesc se tranzacționează la un preț considerabil mai redus decât cel extras din alte state, chiar și cu peste 30 de dolari/baril mai mic în cazul unor sortimente de petrol.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...