Școlile și grădinițele din România, închise în trei săptămâni? Cine a făcut anunţul îngrijorător

Stan Filon 16.09.2021, 14:59
Școlile și grădinițele din România, închise în trei săptămâni? Cine a făcut anunţul îngrijorător

Școlile din România de-abia s-au deschis, că ar urma să se și închidă, din cauza pandemiei de coronavirus! Avertismentul vine de la cercetătorul Octavian Jurma, care este de părere că în scurt timp se va ajunge la 15 mii de cazuri noi de coronavirus, în fiecare zi.

Școlile și grădinițele din România ar putea fi închise în trei săptămâni

Cercetătorul Octavian Jurma spune că numărul de noi cazuri de coronavirus va exploda pur și simplu în România, iar școlile și grădinițele ar urma să se închidă în cel mult trei săptămâni de zile. Acesta spune că la începutul lunii octombrie, în Capitală se va depăși pragul de incidență de 6 la mia de locuitori, dacă autoritățile nu vor acționa rapid.

”5-11 octombrie, săptămâna aceea, cu siguranță se vor închide școlile dacă evoluția continuă în ritmul de până săptămâna trecută. În săptămâna 5-11 octombrie probabil se va depăși incidența de 6 la mie în București. Însă, așa cum vedem, această săptămână a debutat cu o creștere de 80% față de lunea trecută. E posibil să vedem în octombrie și numere de 15.000 de cazuri pe zi dacă nu se iau măsuri cu cel puțin două săptămâni înainte. 

Scolile si gradinitele din Romania, inchise in trei saptamani
Scolile si gradinitele din Romania, inchise in trei saptamani

15.000 de cazuri pe zi de noi îmbolnăviri, scenariu sumbru

Guvernul se vede obligat acum să apeleze la măsurile pe care le-am hulit în primele două, trei valuri, acele restricții diverse prin care se încearcă limitarea răspândirii pandemiei”, a declarat Octavian Jurma.

Unele unități de învățământ s-au închis chiar din a doua zi a noului an școlar, după ce au fost descoperite cazuri de coronavirus! Creșa Teiul Doamnei din Sectorul 2 din București a fost închisă pentru două săptămâni, chiar la început de an școlar, după ce trei angajați au fost depistați pozitivi cu COVID-19. Potrivit Direcției de Sănătate Publică, este vorba de trei persoane care nu s-au vaccinat împotriva noului coronavirus până în acest moment. Activitatea din creșa cu o capacitate de 80 de locuri a fost suspendată.

Cazuri de coronavirus au apărut și în mai multe școli din țară. Două clase de la o şcoală din Buzău au trecut în online, după ce doi copii au fost confirmaţi cu COVID 19. Şi la Brăila, un copil şi un profesor au fost diagnosticaţi cu coronavirus, după începerea cursurilor.

În tot acest timp, autoritățile vor să introducă obligativitatea vaccinării pentru unii funcționari publici. Anunțul a fost făcut chiar de premierul Florin Cîțu. Acesta a făcut referire la angajații din sectoarele de protecție socială.

”Am discutat un proiect de ordonanță de urgență care stabilește că angajații din instituțiile publice din zona asistenței sociale vor trebui să facă dovada vaccinării său, în caz contrat, vor trebui să facă dovada unui test negativ sau dovada faptului că au trecut prin boală”, anunță Florin Cîţu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...