Școlile din București care rămân închise la început de an școlar. Lista completă a instituțiilor. Cum se vor desfășura de fapt cursurile

Rădulescu Valentin 11.09.2020, 14:50
Școlile din București care rămân închise la început de an școlar. Lista completă a instituțiilor. Cum se vor desfășura de fapt cursurile

Din cauza numărului de cazuri înregistrat în unele din instituțiile de învățământ, cinci școli vor rămâne închise la începutul noului an școlar. Totodată, alte 19 nu vor putea fi deschise din cauza lucrărilor nefinalizate. Ce instituții de învățământ rămân închise și cum se vor desfășura cursurile? Decizia a fost anunțată joi.

Ce se întâmplă cu școlile care rămân închise?

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis, în urma unei ședințe din cadrul Prefecturii Capitalei, că cinci unități de învățământ rămân închise deoarece s-au înregistrat cel puțin trei cazuri cu noul tip de virus. Așadar, elevii din cadrul acestor școli vor continua cursurile în mediul online, scrie Mediafax.

De asemenea, alte 19 școli vor rămâne închise, dar nu din cauza cazurilor, ci pentru că lucrările de reabilitare nu au fost finalizate. La fel ca și la celelalte cinci școli închise, elevii din cadrul acestor instituții își vor continua și ei cursurile în mediul online. Așadar, toate aceste școli vor începe cursurile în scenariul roșu, restul se vor desfășura în scenariul galben, adică necesită prezența fizică a elevilor la școală.

Școlile din București care rămân închise la început de an școlar. Lista completă a instituțiilor. Cum se vor desfășura de fapt cursurile
Școlile din București care rămân închise la început de an școlar. Lista completă a instituțiilor. Cum se vor desfășura de fapt cursurile

Școlile care își continuă cursurile în scenariul roșu

Instituțiile învățământ unde cursurile se vor desfășura online deoarece s-au înregistrat cazuri de coronavirus sunt:

 1. ŞCOALA GIMNAZIALĂ SPECIALĂ PENTRU DEFICIENŢI DE VEDERE
 2. ŞCOALA PROFESIONALĂ SPECIALĂ NR. 3
 3. ŞCOALA GIMNAZIALĂ SPECIALĂ NR. 3
 4. ŞCOALA GIMNAZIALĂ „I. G. DUCA”
 5. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 156

Instituțiile de învățământ care se vor desfășura în scenariul roșu pentru că lucrările de reabilitare nu au fost finalizate:

 1. GRĂDINIŢA ELECTROMAGNETICA
 2. ŞCOALA GIMNAZIALĂ „MIRCEA SÂNTIMBREANU”
 3. ŞCOALA GIMNAZIALĂ „SFÂNTUL ANDREI”
 4. ŞCOALA GIMNAZIALĂ „SFINŢII CONSTANTIN ŞI ELENA”
 5. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 197
 6. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 179
 7. Liceul Particular „Onicescu-Mihoc”
 8. ŞCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ „FUNDENI”
 9. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 80
 10. COLEGIUL NAŢIONAL „MIHAI EMINESCU”
 11. LICEUL TEHNOLOGIC „MIRCEA VULCĂNESCU”
 12. GRĂDINIŢA NR. 244
 13. GRĂDINIŢA NR. 268
 14. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 124
 15. ŞCOALA GIMNAZIALĂ „LUCEAFĂRUL”
 16. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 143
 17. ŞCOALA GIMNAZIALĂ „PETRACHE POENARU”
 18. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 59
 19. COLEGIUL TEHNIC DE POŞTĂ ŞI TELECOMUNICAŢII „GHEORGHE
  AIRINEI”

Sursă: b.prefectura.mai.gov.ro

Cum va începe școala luni, 14 septembrie 2020, în funcție de scenariul ales

n exclusivitate pentru Impact.ro, purtătorul de cuvânt al instituției, Cristian Tănase, a vorbit despre cele mai importante aspecte care țin de organizarea orelor de curs, începând cu 14 septembrie. În anul școlar 2020-2021, unitățile de învățământ vor fi împărțite în trei scenarii, dintre care 238 se vor afla în scenariul roșu. Iată ce presupune fiecare în parte!

”În urma propunerilor înaintate de către consiliile de administrație ale unitaților de învățământ, comitetele județene și cel al municipiului București pentru situații de urgență au emis hotărârile privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ astfel:

-12.600 de unități de învățământ sunt în scenariul 1. Adică participarea zilnică, față în față, a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitatea de învățământ, evident cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

-4.892 de unități de învățământ în scenariul 2. Acesta (scenariu – n.r.) presupune participarea zilnică, față în față, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele  a VIII-a și a XII-a, cu aplicarea și respectarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială, prin rotație, 1-2 săptămâni, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.

-238 de unități de învățământ sunt în scenariul 3, scenariul roșu. Participarea se va realiza în format online.”, a declarat Cristian Tănase pentru Impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe