Școală pe plajă, în aer liber. Metoda revoluționară reușește să mențină copiii la cursuri. Unde se întâmplă asta

Mirabela Vasile 11.10.2020, 18:22
Școală pe plajă, în aer liber. Metoda revoluționară reușește să mențină copiii la cursuri. Unde se întâmplă asta

Școală pe plajă, în aer liber. Metodă inedită de a ține cursurile pentru elevii unei școli din Italia. Elevii unei instituții de învățământ din Vasto, Abruzzo țin cursurile chiar pe plajă. Aceștiau au băncile și scaunele chiar pe nisip. Mulți dintre părinți, elevi și chiar profesori sunt încântați de această schimbare.

Cum se face școală pe plajă, în aer liber. Metoda inedită prin care o instituție de învățământ a reușit să își păstreze elevii la cursuri

Două resorturi din localitatea italiană Vaso și-au pus plajele și spațiile la bătaie. Și asta pentru ca elevii să aibă un spațiu sigur unde să învețe. Localitatea este amplasată chiar în sudul Pescariei și are plaje imense chiar în centru. Pentru două clase, una de a patra și alta de a cincea din Vasto, clopoțelul sună pe plajă. Dar asta numai atunci când vremea permite.

”Copiii au mese și scaune pe plajă și stau sub umbreluțe la ore. Organizatorii acestor lecții inedite spun că vor să le insufle copiilor și dragostea pentru locurile din oraș.”, potrivit presei internaționale.

Ce se întâmplă cu școlile din România. Care este situația unităților de învățământ în plină criză sanitară cauzată de noul coronavirus

Din păcate, în România, lucrurile nu stau foarte bine. Tot mai multe focare de coronavirus din unitățile de învățământ sunt raportate instituțiilor sanitare. Spre exemplu, în tot Bacăul s-a trecut la scenariul roșu. Copiii au fost trimiși acasă și vor urma cursurile online. De altfel, în curusul săptămânii trecute peste 700 de copii s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus în unitățile de învățământ. Anunțul a fost făcut chiar de Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a vorbit despre nerespectarea regulilor impuse de autorități.

Nelu Tataru a vorbit despre situatia sanitara in unitatile de invatamant
Nelu Tataru a vorbit despre situatia sanitara in unitatile de invatamant

”Copiii, adolescenţii nu prezintă simptomatologie. Din evaluările noastre în ultima săptămână avem în jur de 276 de copii care sunt între 0-9 ani şi 495 de copii care sunt între 10 şi 19 ani. Vedem că avem cazuri care ajung şi la 2.000 în contextul în care avem persoane de anumită vârstă, iar decesele le vedem ca şi manifestare la cei cu comorbidităţi în general.

Atât procesul electoral, ziua votului, ziua când copilul este prezent la şcoală sunt cele mai reglementate şi cele mai respectate. Dar să vedem cu ce se ajunge la şcoală, cu ce sunt aşteptaţi copiii când ies de la şcoală, cum pleacă copiii de la şcoală acasă, ce se întâmplă în parcuri, cum este transportul în comun. Sunt nişte reguli, trebuie doar respectate”, a spus Tătaru.

 

Urmăriți Impact.ro și pe