Schimbările pe care trebuie să le faci acum, înainte de venirea iernii. Este extrem de important

Stan Filon 12.11.2020, 15:21
Schimbările pe care trebuie să le faci acum, înainte de venirea iernii. Este extrem de important

Schimbări înainte de venirea iernii. Iarna ne bate la ușă, așa că trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiți de anotimpul rece. Trebuie să ne asigurăm în primul rând că și casa noastră este pregătită să facă față temperaturilor reci care vor veni. Iată cum trebuie să ne pregătim pentru gerul care se va abate peste țara noastră.

Iată ce schimbări trebuie să faci acasă pentru sezonul rece

Sisitemul de încălzire al locuinței este foarte important, mai ales în timpul pandemiei de coronavirs, când orice răceală cât de mică ne duce imediat cu gândul la temutul virus. Trebuie să chemi o echipă profesionistă să se ocupe de verificarea centralei, a caloriferelor și a țevilor de gaz. Dacă încă folosești sobe pe lemne, va fi necesară o curățare a hornului și o verificare mai în detaliu a sobei, pentru a nu avea surprize neplăcute.

Dacă nu ai centrală și dispui de ceva bani, ar fi bine să te gândești să aduci confortul în casa ta, deoarece să ai apă caldă și căldură în orice moment al zilei chiar este o binecuvântare. Astfel vei avea parte de o temperatură constantă în fiecare încăpere, ceea ce ajută și casa în fața periculosului mucegai.

Ce schimbari trebuie sa faci acasa pentru sezonul rece
Ce schimbari trebuie sa faci acasa pentru sezonul rece

Trebuie să verificăm atent etanșeitatea ferestrelor

Pentru ca temperatura plăcută să rămână cât mai mult în casă, trebuie să verificăm etanșeitatea ferestrelor. După o perioadă, chiar și termopanele pot ridica diverse probleme. Sistemele de închidere se defectează adesea, motiv pentru care poți simți curenți de aer rece care intră prin marginile ferestrelor. Dacă observi orice neregulă atunci când închizi sau când deschizi geamurile, contactează un specialist care poate determina cauza exactă.

Dacă tot stăm pe-acasă mai toată ziua, din cauza restricțiilor împotriva coronavirusului, ne putem gândi să schimbăm decorul și să ne pregătim de Crăciun cu o zugrăveală nouă. Toată familia poate participa, astfel veți avea de lucru în echipă.

Nu uita de covoarele călduroase care ajută la izolarea termică și fonică. Este recomandat să le așezi și în jurul patului, dacă nu-ți dorești să începi fiecare dimineață cu picioarele pe parchetul răcoros. Acordă atenție iluminatului de asemenea și instalează benzi LED pentru lumina indirectă și caldă. Acestea se potrivesc în locuri precum partea inferioară a mobilierului din bucătărie, în partea din spate a ramei patului sau sub formă de profile decorative pentru tavan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...