Schimbări pe piața imobiliară din România. O vilă cu piscină a ajuns să coste cât un apartament cu două camere

Raluca Juncu 20.07.2020, 10:58
Schimbări pe piața imobiliară din România. O vilă cu piscină a ajuns să coste cât un apartament cu două camere

Pandemia de COVID-19 a schimbat radical mecanismele de funcționare în mai multe piețe, inclusiv în cea de imobiliare. Deși prețurile la locuințe au crescut în primul trimestru al acestui an, în lunile care au urmat cererile pentru mai multe locuințe au crescut, iar prețurile s-au ajustat pe măsura cererii.

Cum s-au ajustat prețurile la locuințe, în prima jumătate a acestui an

Criza sanitară a schimbat preferințele din sectorul imobiliar local. În urma izolării, românii au realizat că își doresc un spațiu mai mare de locuit, motiv pentru care s-au orientat mai multe spre achiziția de case pe pământ. Cererea pentru locuințele pe pământ a crescut în prima jumătate de an cu 40%, iar tot mai mulți cumpărători se orientează către o casă cu grădină sau chiar cu piscină, scrie Digi 24.

„Cererea a crescut foarte mult în ultima perioadă, mai ales în contextul crizei sanitare, pentru că oamenii au înțeles cât de mult contează să ai un petic de pământ unde să poți să desfășori timpul liber, eventual chiar să lucrezi de acasă”, a declarat Gabriel Voicu, dezvoltator imobiliar.

În contextul cererii ridicate, dezvoltatorii imobiliari construiesc vile și case la preț de apartamente. Astfel, o casă a ajuns să valoreze acum cât un apartament cu două camere.

„Am făcut această achiziție și pentru că ne-a speriat puțin această perioadă și statul în casă. Înainte locuiam într-un apartament cu două camere, însă de când m-am mutat aici beneficiez de grădină destul de generoasă, acces la piscină oricând doresc eu, de două locuri de parcare”, spune o tânără, potrivit sursei citate.

Și pentru străini, ofertele din piața locală de real-estate par avantajoase, chiar și doar la nivel de închiriere. Pe cei care preferă în continuare apartamente, prețurile în acest sector au scăzut în această perioadă.

„Sunt din Liban, am venit în România anul trecut şi este superb! Am închiriat un apartament micuţ aici. Oamenii au nevoie de libertate, locul acesta este superb. Cel puţin aici poţi respiră fără coronavirus. Eşti, de asemenea, în siguranţă. îmi cunosc vecinii şi toţi îşi iau măsuri să fie în siguranţă”, spune o tânără din Liban.

Urmăriți Impact.ro și pe