Schimbări pe piața imobiliară din România. Cât a ajuns să coste un apartament în Capitală

Madlen Moraru 05.08.2020, 18:43
Schimbări pe piața imobiliară din România. Cât a ajuns să coste un apartament în Capitală

Piața imobiliară din țara noastră traversează adevărate transformări, în ultima perioadă. Iată cât a ajuns să coste un apartament, în Capitală. În contextul pandemiei cu noul virus, și acest segment suferă multe modificări neașteptate.

Schimbări pe piața imobiliară din România

Într-o perioadă similară a anului trecut, prețurile pentru imobiliare erau total altele, la nivelul marilor orașe din România, ca București sau Cluj. În prezent, prețurile au suferit modificări și sunt total diferite pentru zone considerate și ceva mai inaccesibile, în anumite sectoare bucureștene.

Totodată, pandemia cu noul virus a avut un impact foarte puternic asupra imobiliarelor, iar un singur apartament poate costa cu mult mai mult față de acum câțiva ani. Este vorba despre cartierul 13 Septembrie, fie cartierul Militari, din vestul Capitalei. Mulți și-au arătat un real interes în a face achiziții în această perioadă și în zona Piața Victoriei din București. Sunt doar câteva zone, din aproximativ 20, pentru care prețul apartamentelor a crescut încă din luna iulie 2020.

Din acest motiv, chiar și prețurile apartamentelor ceva mai vechi, de 3 camere, din București, au suferit o creștere de 0,2% la nivelul lunii iulie, față de luna iunie din 2020. Prețul aproximativ pentru un apartament în București fiind în acest caz de 98.100 de euro, în medie cu 200 de euro mai mare, potrivit celor de la Ziarul Financiar. Datele oferite de o companie de consultanță imobiliară mai arată și că acesta este cel mai ridicat nivel atins de piața locala, din vara anului 2009, până în prezent, din segmentul imobiliar. Față de luna iulie din 2019, creșterea a fost de 4,4%, adică echivalentul a 4.100 de euro.

Schimbări pe piața imobiliară din România. Cât a ajuns să coste un apartament în Capitală
Piața imobiliară românească traversează schimbări în această perioadă

Cât a ajuns să coste un apartament în Capitală

În luna aprilie 2020, pentru zona de București, apartamentele scoase la vânzare s-au ieftinit cu aproximativ 2%. Media a fost de 1.394 de euro pe metru pătrat util, de la 1.423 de euro pe metru pătrat. În contextul pandemiei, cele care au suferit scăderi au fost în special locuințele din blocurile vechi, cu aproximativ 2,6%, de la 1.382 la 1.346 de euro pe metru pătrat. Dar și cele construite nou, cu 1,7%. de la 1.451 la 1.427 de euro pe metru pătrat.

Urmăriți Impact.ro și pe