Schimbări importante la Aeroportul Henri Coandă! Ce este important să afle românii

Stan Filon 11.02.2021, 21:04
Schimbări importante la Aeroportul Henri Coandă! Ce este important să afle românii

Românii care vor pleca peste hotare de pe Aeroportul Henri Coandă Bucureşti (Otopeni) trebuie să fie la curent cu ultimele schimbări care s-ar putea să îi scoată, însă, din sărite. Conducerea aeroportului s-a adaptat la noile realități ale pandemiei de coronavirus, așa că a făcut niște schimbări foarte importante.

Schimbări de ultimă oră la Aeroportul Henri Coandă

Potrivit unui comunicat oficial, Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (Otopeni) a anunțat că va menţine deschise doar 52 de ghişee check-in amplasate în zona nouă a terminalului (de la 53 la 104). Conducerea a anunțat ce are de gând să facă cu zona aferentă ghişeelor 1-52. Aici, va fi amenajată o zonă de aşteptare dotată cu banchete. Acstea nu sunt singurele schimbări anunțate de conducerea Aeroportului Otopeni.

În plus, și numărul porților de îmbarcare va scădea cu 40%. Așadar, vor mai funcționa doar 14 porţi de îmbarcare pentru zboruri internaţionale, potrivit unui comunicat de presă transmis joi de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Schimbari de ultima ora la Aeroportul Henri Coanda
Schimbari de ultima ora la Aeroportul Henri Coanda

Ce se întâmplă începând din data de 16 februarie

Dar de ce au fost luate aceste măsuri care, probabil, îi vor enerva pe pasageri? Decizia de a reduce activitatea de check-in și îmbarcare aproape la jumătate a fost luată după ce pandemia de COVID-19 a afectat grav traficul aerian, în special pe cel internaţional.

În plină pandemie de coronavirus, traficul aerian se situează la circa 15-20% din normalul acestei perioade, iar traficul pe aeroporturile din Bucureşti cunoaşte un trend descendent similar. CNAB a analizat posibilităţile de operare la Aeroportul Henri Coandă, cu o infrastructură de terminal adaptată valorilor actuale de trafic și a ajuns la concluzia că aeroportul poate funcționa la capacitatea la care s-a ajuns acum.

”Măsurile au în vedere atât eficientizarea activităţii aeroportuare prin exploatarea raţională a resurselor disponibile, cât şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite pasagerilor şi a creşterii siguranţei sanitare”, se arată în comunicat.

Trebuie menționat faptul că măsurile vor intra în vigoare începând cu data de 16 februarie, ora 08.00. Noile măsuri vor fi menţine până la înregistrarea unei creşteri semnificative a numărului de pasageri şi de mişcări de aeronave, când se va reveni la capacitatea inițială.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...