Schimbări bruşte ale vremii în luna noiembrie. Un nou val de aer polar vine în România

Badea Violeta 02.11.2021, 16:54
Schimbări bruşte ale vremii în luna noiembrie. Un nou val de aer polar vine în România

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au făcut publică prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Află cum va fi vremea în luna noiembrie.

Prognoza meteo pentru luna noiembrie

Potrivit meteorologilor, luna noiembrie vine cu val de aer polar. După cum se arată în estimările ANM, vremea va fi mai răcoroasă la munte, acolo unde sunt așteptate și ninsori. În restul regiunilor, specialiștii anunță temperaturi mai ridicate în comparație cu valorile normale ale acestei perioade. În anumite zone, valorile vor ajunge chiar și la 22 de grade Celsius.

„Primele zile din noiembrie vom avea temperaturi peste mediile multianuale, cu temperaturi chiar şi de 22 de grade în sudul României. În a doua săptămână de noiembrie este aşteptat un nou val de frig, fiind posibile minime sub 0 grade în centrul ţării şi posibil chiar ninsori în zonele de munte mai joase”, a precizat meteorologul la România TV.

Prognoza meteo pentru luna noiembrie
Prognoza meteo pentru luna noiembrie

Săptămâna 1 – 8 noiembrie

Potrivit specialiștilor ANM, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade. Anunțul este valabil pentru majoritatea regiunilor țării. Excepție fac zonele din est, acolo unde valorile vor fi destul de scăzute. De asemenea, regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest va avea o tendinţă în general deficitară.

Săptămâna 8 – 15 noiembrie

În a doua săptămână a lunii noiembrie, valorile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă a anului, mai ales în zonele de munte. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor țări, dar mai ales în zonele de sud-vest.

Săptămâna 15 – 22 noiembrie

În săptămâna 15-22 noiembrie, meteorologii anunță valori apropiate de cele normale pentru aceast interval. Acest lucru este valabil pentru întreg teritoriul țării noastre. Precipitațiile vor fi în general slabe, iar ploi sunt așteptate doar în zonele montane.

Săptămâna 22 – 29 noiembrie

În ultima săptămână a lunii noiembrie, specialiștii ANM anunță că temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă a anului. Anunțul este valabil pentru toate zonele țării.

Surprize nu vom avea nici în ceea ce privește ploile. Potrivit experților, cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele specifice pentru aceast interval, lucru valabil pentru întreg teritoriul României.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...