Schimbarea radicală pe care regele Charles vrea să o facă la încoronarea sa. Modificări majore la curtea britanică

Badea Violeta 21.09.2022, 18:48

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată luni, pe data de 19 septembrie, la Castelul Windsor. Mii de britanici, importanți lideri ai lumii și membrii caselor regale de pe întregul mapamond și-au luat rămas bun de la cel mai longeviv monarh, iar acum întreaga atenție se îndreaptă către noul suveran al Marii Britanii. Este vorba despre este fiul cel mare al Elisabetei a II-a, Charles. Iată schimbarea radicală pe care acesta vrea să o facă la încoronarea sa!

Detalii despre încoronarea regelui Charles al III-lea

În urma decesului reginei, pe data de 8 septembrie, Charles a succedat automat la tron, însă încoronarea sa ar putea avea loc abia peste câteva luni.

Deși fiul cel mare al regretatei suverane este rege de mai puțin de două săptămâni, planurile pentru încoronarea sa au fost puse la cale de ani de zile, sub numele de cod „Operațiunea Golden Orb”.

În ciuda faptului că nu au fost dezvăluite încă planurile oficiale, se așteaptă ca încoronarea să aibă loc în primăvara sau vara anului 2023 în Marea Britanie.

Regele Charles nu își dorește o ceremonie fastuoasă. Prin urmarea, aceasta va fi probabil mai scurtă, mai incluzivă și mai puțin costisitoare decât încoronările anterioare, potrivit dailymail.com.

Totuși, noul suveran ar avea o dorință. Mai exact, acesta și-ar dori ca încoronarea sa să aibă loc în ziua în care se împlinesc 70 de ani de la încoronarea mamei sale, respectiv 2 iunie 2023.

Schimbarea pe care o pregateste regele Charles
Schimbarea pe care o pregateste regele Charles

Ce se întâmplă acum, după ce funeraliile Reginei Elisabeta a II-a s-au încheiat?

Acum că funeraliile reginei Elisabeta a II-a și cele 10 zile de doliu s-au încheiat oficial, oamenii din întreaga lume se întreabă ce se va întâmpla în continuare, când Regele Charles al III-lea își va începe domnia.

Noul suveran a urcat pe tron la 8 septembrie, după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a. Acum, el așteaptă încoronarea, eveniment despre care am vorbit mai sus.

Încoronarea va avea loc în 2023 în Marea Britanie și va fi probabil mai scurtă și mai puțin costisitoare decât încoronările anterioare. În cadrul ceremoniei, Arhiepiscopul de Canterbury va așeza pe capul lui Charles coroana emblematică a Sfântului Edward.

Deși nu a fost anunțat unde vor locui oficial Regele Charles și Camilla, Regina Consort, se știe că vor părăsi actuala reședință de la Clarence House.

Săptămâna trecută, circa 100 de angajați ai Clarence House au fost anunțați că și-ar putea pierde locurile de muncă, deoarece regele nu va mai locui acolo.

Regele Charles al III-lea este acum șeful statului, dar Marea Britanie este o monarhie constituțională, în care puterea executivă este atribuită Guvernului.

Citește și Operațiunea care a debutat la Londra după funeraliile reginei. Britanicii nu se grăbesc să îl încoroneze pe Charles al III-lea!

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...