Schimbarea pe care o face prințul Harry după moartea bunicii sale. A primit deja 17 milioane de lire sterline

Ana Anitoiu 25.09.2022, 14:21
Schimbarea pe care o face prințul Harry după moartea bunicii sale. A primit deja 17 milioane de lire sterline

Prințul Harry face o schimbare după moartea bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Fiul cel mic al Prințesei Diana și al Regelui Charles al III-lea a primit deja 17 milioane de lire sterline pentru un proiect pe care acum încearcă să îl modifice.

Ce schimbare face Prințul Harry după moartea suveranei

Înainte de a muri regina, Prințul Harry a primit un avans de aproximativ 17,5 milioane de lire sterline pentru a-și scrie memoriile „complet adevărate”. Ducele de Sussex a semnat cu editura americană Penguin Random House un contract în valoare totală de 35 de milioane de lire sterline pentru patru volume.

După moartea Reginei Elisabeta a II-a, Prințul Harry, în vârstă de 38 de ani, le-a cerut reprezentanților editurii să facă modificări la cartea pe care deja a trimis-o și care ar trebui să fie lansată până la sfârșitul acestui an.

Ducele de Sussex vrea să facă unele modificări deoarece unele secțiuni i se par acum „insensibile”, în contextul decesului Reginei Elisabeta a II-a și în care tatăl său a devenit noul suveran al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, potrivit The Sun.

Schimbarea pe care o face printul Harry dupa moartea bunicii sale
Printul Harry si sotia lui, Meghan Markle

„O mulțime de bani și energie s-au cheltuit pentru a se asigura că această carte de memorii va fi lansată în acest an. Însă, Harry este acum disperat să facă unele schimbări, în lumina decesului reginei, a înmormântării ei și a preluării tronului de către tatăl său, Charles.

În paginile predate editurii ar putea fi detalii ce nu ar da bine dacă s-ar afla în acest moment. Nu este vorba despre o rescriere totală, ci doar despre unele modificări, dar ar putea fi prea târziu”, a spus o sursă pentru The Sun.

Editura, nemulțumită de prima versiune a manuscrisului Prințului Harry

Aceeași sursă a dezvăluit că editura Penguin Random House i-a plătit prințului Harry fabuloasa sumă de bani deoarece știa că orice s-ar fi scris ar genera vânzări uriașe în toată lumea. Însă, prima variantă a fost dezamăgitoare.

Editura i-a cerut Prințului Harry să rescrie cartea, pentru că era puțin prea emoțională și se concentra prea mult pe problemele de sănătate mintală. Ducele de Sussex și soția lui, Meghan Markle, s-au îndepărtat de familia regală și au făcut o serie de acuzații la adresa acesteia, inclusiv una de rasism, spunând că un membru al familiei s-ar fi întrebat ce culoare va avea pielea fiului lor, Archie.

Ramuri de măslin pentru Prințul Harry și Meghan Markle

Familia regală britanică s-ar fi temut în ultimul an că orice informație i-ar putea împărtăși Prințului Harry ar putea să apară în cartea sa de memorii. Totuși, ducilor de Sussex le-au fost oferite câteva ramuri de măslin în perioada de doliu din Regatul Unit.

Prințul William, moștenitorul tronului britanic, le-a cerut Prințului Harry și soției sale, Meghan Markle, să i se alăture lui și Prințesei de Wales, Kate, să iasă în fața oamenilor care s-au adunat la Castelul Windsor în urma decesului suveranei, aducând flori.

De asemenea, Regele Charles al III-lea i-a permis mezinului său să poarte o uniformă militară la priveghiul reginei ținut de nepoții suveranei. Atunci, Prințul Harry și fratele său, Prințul William, au stat la capetele sicriului. În plus, noul monarh i-a menționat pe ducii de Sussex în primul său discurs de la preluarea tronului.

Prințul Harry al Regatului Unit a fost ajutat să își scrie cartea de către scriitorul american JR Moehringer, care a lucrat și pentru autobiografia fostului jucător de tenis Andre Agassi, lansată în anul 2009.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...