Schimbare uriașă pe Facebook. Dispar aceste date de pe profilul tuturor utilizatorilor

Anca Manolica 18.11.2022, 10:55
Schimbare uriașă pe Facebook. Dispar aceste date de pe profilul tuturor utilizatorilor

Facebook a anunțat că intenționează să elimine unele câmpuri din profilurile utilizatorilor, ceea ce înseamnă că anumite tipuri de informații nu vor mai fi disponibile pentru cei care îți vor consulta profilul. Iată despre ce schimbare importantă este vorba și cum justifică Meta această decizie.

Facebook elimină mai multe câmpuri de informații din profilurile utilizatorilor

În perioada următoare, din profilurile utilizatorilor de Facebook vor dispărea mai multe categorii de informaţii, se arată într-un anunț al Meta. Dacă acest lucru va fi o pierdere pentru tine depinde de cât de des folosești Facebook și dacă ai acordat până acum atenție acestor câmpuri pentru a le completa, desigur.

Așadar, Facebook își anunță utilizatorii că va elimina patru câmpuri de informații din profiluri începând din 1 decembrie. Aceste câmpuri includ opinii religioase, opinii politice, adrese și câmpul „Interesat de”, care indică orientarea sexuală a unui utilizator, informații care i-ar putea ajuta pe cei interesați să își facă o idee despre convingerile, activitățile și chiar istoricul tău.

Cum a motivat compania această decizie

Un purtător de cuvânt al Meta a declarat pentru TechCrunch că motivul din spatele schimbării este acela de a face rețeaua socială mai ușor de utilizat.

„Ca parte a eforturilor noastre de a face Facebook mai ușor de navigat și utilizat, eliminăm câteva câmpuri de profil: Interesat, opinii religioase, opinii politice și adresă.

Trimitem notificări persoanelor care au aceste câmpuri completate, informându-le că aceste câmpuri vor fi eliminate. Această schimbare nu afectează capacitatea nimănui de a partaja aceste informații despre ei înșiși în altă parte pe Facebook.”, a spus acesta.

Schimbare uriașă pe Facebook
Schimbare uriașă pe Facebook

Nu este clar dacă acest lucru înseamnă că paginile de profil Facebook vor avea un nou design sau dacă compania elimină pur și simplu câmpurile de informații de care multor utilizatori nici nu le mai pasă și, prin urmare, le lasă goale. De asemenea, se speculează că modificarea pare să aibă legătură cu schimbarea politicilor platformei în ceea ce priveşte intimitatea şi targetarea cu reclame.

Din cauza scandalurilor din ultimii ani, Meta a fost nevoită să se preocupe de protejarea intimităţii utilizatorilor, care poate fi sprijinită şi prin reducerea numărului de informaţii personale.

Pe măsură ce concurența crește și natura social media se schimbă, Facebook nu mai este nici pe departe la fel de popular ca în anii trecuți. De fapt, dacă este să analizăm tendințele actuale, adolescenții nu prea mai sunt interesați de această platformă, orientându-se în schimb către platforme mai personale, precum Snapchat sau TikTok.

Citește și: Facebook „te-a furat la cântar”, din nou: procesul împotriva Meta care îți arată cum te-a urmărit

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...