Schimbare radicală la una dintre cele mai populare bănci din România. Se întâmplă dacă trimiți bani pe ING

Ionuț Vieru 27.11.2022, 17:57
Schimbare radicală la una dintre cele mai populare bănci din România. Se întâmplă dacă trimiți bani pe ING

CEC Bank este una dintre cele mai importante bănci din România. Recent, reprezentanții acesteia au publicat un mesaj care se adresează tuturor clienților din țară. Banca a luat o măsură importantă de care toți ar trebui să țină cont. Iată despre ce este vorba.

Măsura importantă anunțată de CEC Bank

CEC Bank și-a anunțat clienții despre faptul că, atunci când vor să trimită bani unei persoane, pot avea confirmat numele acesteia atunci când introduc IBAN-ul în interfața de trimitere. Același lucru a fost făcut și de ING cu câteva zile în urmă.

Cu toate acestea, cei de la CEC Bank au făcut lucruri puțin mai diferit. Aceștia nu oferă acest serviciu pentru clienții proprii care primesc bani, ci pentru cei care au conturi la Libra Internet Bank sau ING.

Prin urmare, atunci când vrem să transferăm o sumă de bani unei persoane care are cont la una dintre cele două bănci, vom putea vedea inițialele numelui acestuia. Reprezentanții băncii spun că măsura a fost luată pentru siguranța tranzacțiilor efectuate de clienți.

De asemenea, în cazul persoanelor juridice, CEC Bank anunță că se va afișa o parte din numele firmei către care urmează să fie făcută tranzacția. Schimbările făcute de bănci au fost făcute pentru a facilita transferurile SEPA și în România.

Schimbare radicală pentru CEC Bank
Schimbare radicală pentru CEC Bank

Problemele angajaților de la CEC Bank

CEC Bank aniversează 158 de ani de la înființare, iar angajații sunt nemulțumiți atunci când vine vorba despre subiectul „bani”. În fiecare an, pe data de 24 noiembrie, atunci când este ziua băncii, angajații primeau prime. Însă, în schimb, anul acesta primesc doar o zi liberă.

”Provocările nu ne-au ocolit nici în ultimii trei ani: cei 2 ani de pandemie și, începând de anul acesta, o schimbare bruscă a contextului economic – cu explozia prețurilor la energie, care s-a propagat la nivelul inflației și al dobânzilor și perspectivele unei contracții economice.

În acest context, Banca încearcă să se adapteze noilor condiții de piață, cu costuri și dobânzi în creștere, și am fost nevoiți să operăm o ajustare a bugetului la sfârșitul lunii octombrie, urmată de o nouă decizie de a face economii suplimentare, prin limitarea cheltuielilor administrative până la sfârșitul anului.

Am reușit să acomodăm majorările salariale începând cu luna noiembrie, ceea ce înseamnă un plus la salariu în fiecare lună. De ziua CEC Bank, anul acesta, se va acorda doar beneficiul unei zile libere plătite și nu se vor acorda prime”, se precizează într-o comunicare internă a băncii.

Citește și: Anunțul de la Banca Transilvania ce spulberă concurența: e gratis pentru toți clienții, va fi coadă la ușa băncii

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe