Schimbare importantă pentru utilizatorii Whatsapp. Ce se întâmplă cu mesajele trimise greșit

Badea Violeta 06.06.2022, 13:48
Schimbare importantă pentru utilizatorii Whatsapp. Ce se întâmplă cu mesajele trimise greșit

Anunțul care-i va bucura pe toții utilizatorii Whatsapp! Dacă ai trimis un mesaj prin intermediul acestei aplicații și abia apoi ți-ai dat seama că ai făcut o greșeală, în prezent sunt disponibile doar două posibilități pentru a remedia această eroare. Fie ștergi textul din chat, fie trimiți un al doilea mesaj direct, în care corectezi eroarea. Deocamdată, nu există nicio funcție care să permită editarea textului după ce acesta a fost trimis. Dar acest lucru s-ar putea schimba în curând.

WhatsApp testează funcția de editare a mesajelor

În actuala versiune beta a Whatsapp, utilizatorii au posibilitatea de a vizualiza textele pe care le-au trimis retroactiv pentru a le edita din nou. Pentru a modifica un mesaj, tot ce trebuie să faci este să ții apăsat textul cu degetul până când apare un meniu, așa cum se întâmplă și în cazul ștergerii unui mesaj.

În prezent, editarea textelor este încă în curs de dezvoltare. Doar pentru că funcția este în versiunea beta nu înseamnă că va fi prezentă în versiunea principală a WhatsApp.

Cu toate acestea, șansele sunt destul de mari. De mai mulți ani se speculează cu privire la această funcție pentru serviciul de mesagerie de la Meta. În prezent, versiunea beta este disponibilă doar pentru utilizatorii Android.

Însă, WhatsApp lucrează la aducerea aceleiași funcții pe WhatsApp beta pentru iOS și Desktop, iar mai multe detalii vor fi disponibile ulterior, se precizează în raportul WAbetaInfo.

WhatsApp aduce noutati platformei de socializare
Fiecare utilizator WhatsApp trebuie sa stie asta

Își vor putea da seama oamenii că un anumit mesaj a fost editat?

O preocupare importantă despre care oamenii vorbesc atunci când orice platformă socială oferă posibilitatea de a modifica ceea ce ai trimis/postat este aspectul de conștientizare.

Își vor putea da seama oamenii că un anumit mesaj a fost editat și că nu este ceea ce a fost trimis inițial? În cazul WhatsApp, răspunsul pare să fie un „nu”.

„Probabil că nu va exista un istoric de editare pentru a verifica versiunile anterioare ale mesajelor editate, dar, deoarece această funcție este în curs de dezvoltare, planurile lor se pot schimba înainte de a lansa funcția”, se arată în raportul WAbetaInfo, sugerând că mesajele editate ar putea arăta la fel ca mesajele obișnuite needitate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...