Schimbare importantă în legea din România. Multe firme vor trebui să-și modifice numele

Stan Filon 04.02.2023, 23:20
Schimbare importantă în legea din România. Multe firme vor trebui să-și modifice numele

Sunt schimbări importante pentru firmele din România, care trebuie să se supună unei reguli stricte. Administratorii unor societăți comerciale s-ar putea trezi cu firmele dizolvate pur și simplu, dacă nu se vor supune legii. Vezi în rândurile de mai jos despre ce este vorba.

Schimbare importantă în legea din România

Un proiect de lege propus de mai mulți parlamentari de la PNL vine cu modificări importante pentru societățile comerciale din România. Mai exact, proiectul de lege depus la Parlament interzice înscrierea la Registrul Comerţului a firmelor care conțin cuvintele „naţional”, „român”, „institut” sau derivatele acestora, cu excepţia celor care au capital integral sau majoritar de stat.

Propunerea legislativă a fost semnată de 16 deputaţi şi senatori liberali. „Nu poate fi înscrisă o firmă care conţine cuvintele «naţional», «român», «institut» sau derivatele acestora ori cuvinte sau sintagme caracteristice denumirilor utilizate de autorităţile şi instituţiile publice centrale sau locale.

Schimbare importanta in legea din Romania
Schimbare importanta in legea din Romania

Ce cuvinte trebuie evitate în denumirea firmelor

Fac excepţie societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, regiile autonome, precum şi societăţile comerciale şi regiile autonome de interes local sau judeţean la care o autoritate a administraţiei publice locale este acţionar integral sau majoritar”, prevede proiectul, potrivit Agerpres.

În legea în vigoare se prevede că nu poate fi înscrisă o firmă a cărei denumire conţine aceste cuvinte „dacă aceasta este de natură să creeze confuzie cu denumirea unei autorităţi sau instituţii publice centrale sau locale”. Iniţiatorii susțin că această prevedere „lasă loc de interpretări arbitrare privind conformarea sau neconformarea cu legislaţia unor societăţi”. „Dacă în termen de 120 de zile nu s-a operat schimbarea denumirii societăţii, considerăm oportună şi necesară, dată fiind gravitatea pe care o comportă neconformarea cu aceste norme, sancţionarea prin dizolvare”, au mai explicat iniţiatorii de la PNL.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...