Schimbare de proporții la Casa Regală Britanică, după aproape 30 de ani. Regina Elisabeta a II-a nu a avut de ales

Ana Anitoiu 02.12.2020, 09:50
Schimbare de proporții la Casa Regală Britanică, după aproape 30 de ani. Regina Elisabeta a II-a nu a avut de ales

O schimbare de proporții are loc la Casa Regală Britanică, după aproape 30 de ani. De data aceasta, regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, care a devenit monarhul cu cea mai lungă domnie în Marea Britanie, depășind-o pe regina Victoria, în septembrie 2015, nu a avut de ales.

Ce schimbare de proporții are loc la Casa Regală Britanică, după aproape 30 de ani

Anul acesta, regina Elisabeta a II-a şi soţul ei, prinţul Filip, în vârstă de 99 de ani și cu o sănătate fragilă, au fost nevoiți să facă o schimbare colosală. Cei doi nu își vor mai putea petrece Crăciunul la fel ca în ultimii peste 30 de ani, din cauza pandemiei de coronavirus.

Astfel, regina Elisabeta a II-a și prințul Filip își vor petrece Crăciunul din acest an la Castelul Windsor, aflat la periferia Londrei, pentru prima dată în mai mult de 30 de ani, după cum a anunţat, marţi, Palatul Buckingham. În mod tradițional, cuplul regal își petrecea sărbătorile de iarnă la reşedinţa din Sandringham, în Norfolk (estul Angliei), unde obișnuiau să li se alăture şi alţi membri ai familiei lor.

Cum au luat regina Elisabeta a II-a și soțul ei decizia de a face această schimbare

Regina Elisabeta a II-a și soțul ei au decis să facă această schimbare, în contextul pandemiei de coronavirus, după ce au analizat toate sfaturile apropiaţilor, după cum a anunțat, marţi, un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

În timpul primului val al pandemiei de coronavirus (COVID-19), regina Elisabeta a II-a şi soţul ei au luat o pauză de la angajamentele publice şi s-au izolat la reşedinţa de la Windsor. Totuși, cei doi au mers la Castelul Balmoral în timpul verii, aşa cum obișnuiau să facă și în alți ani.

Scandal între regina Elisabeta a II-a și servitori

Sfătuirea cuplului regal cu apropiații n-ar fi singurul motiv pentru care aceștia au făcut această schimbare majoră. Conform The Sun, personalul regal a făcut scandal în legătură cu planul ca cei doi să petreacă sărbătorile la reşedinţa din Sandringham. Acest lucru a fi însemnat ca mulți dintre ei să se izoleze de familiile lor, de Crăciun. Protestul a fost ”absolut fără precedent”.

”Regina este furioasă. Angajații au spus că așa nu se mai poate, până aici. Este absolut fără precedent. Toți vor să rămână loiali, dar simt că s-a ajuns prea departe prin obligația de a se izola de familiile lor de Crăciun”, a declarat o sursă pentru The Sun, înainte de a fi făcut anunțul oficial cu privire la locul în care cuplul regal își va petrece sărbătorile de iarnă.

Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, cea mai îndoliată țară din Europa, din cauza pandemiei de coronavirus

De altfel, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord este cea mai îndoliată țară din Europa, din cauza pandemiei de coronavirus. De la izbucnirea acesteia, țara a raportat peste 1,6 milioane de cazuri de COVID-19. Bilanțul negru indică, în prezent, peste 59.000 de morți, în rândul pacienților care s-au infectat cu noul virus, conform worldometers.info.

Pe cel de-al doilea loc, în clasamentul celor mai îndoliate țări din Europa, din cauza pandemiei de coronavirus, se situează Italia, cu peste 56.300 de decese, din cauza COVID-19. Apoi, pe locul al treilea, se situează Franța, cu peste 53.500 de morți, iar pe locul al patrulea, Spania, cu peste 45.500 de pacienți care au fost răpuși de noul coronavirus. România se află momentan pe locul 25, cu peste 11.500 de morți.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...