Schimbare de planuri. Restricţiile nu se vor relaxa de la 1 iunie. Florin Cîțu: „E cam devreme”

Nicu Stan, Camelia Moldoveanu 23.04.2021, 11:29
Schimbare de planuri. Restricţiile nu se vor relaxa de la 1 iunie. Florin Cîțu: „E cam devreme”

Schimbare de planuri. Restricţiile nu se vor relaxa de la 1 iunie. Florin Cîțu, prim ministru României, s-a gândit mai bine și spune că este cam devreme.

Premeierul s-a răzgândit. Florin Cîțu spune că 1 iunie este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor

Schimbare de planuri în ceea ce privește relaxarea restricțiilor de la 1 iunie, așa cum anunța inițial Florin Câțu. Acum, premierul României, s-a gandit mai bine și spune că data de 1 iunie pentru relaxarea restricțiilor este cam devreme.

Preşedintele României l-a mai temperat în declarații pe Florin Cîţu, cu privire la revenirea la normalitate de la 1 iunie. Astfel, premierul Florin Cîţu după declarațiile lui Klaus Iohannis a schimbat planul de relaxare. Şeful Guvernului aşteaptă acum propuneri din partea tuturor miniştrilor cu privire la renunţarea la măsurile de prevenţie impuse în pandemia de coronavirus.

Klaus Iohannis i-a mai taiat din entruziasm lui Florin Citu
Klaus Iohannis i-a mai taiat din entruziasm lui Florin Citu

Florin Cîțu anunțase relaxarea condițiilor de la 1 iunie

Astfel, marea relaxare de la 1 iunie, anunțată cu surle și trâmbițe de către Florin Cîțu, va fi marea dezamăgire a românilor.

”1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluați! Este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare! Deci să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi!”, a declarat Klaus Iohannis.

Florin Cîțu, de acord cu președintele Klaus Iohannis

Florin Cîțu i-a dat deplină dreptate președintelui, revenind asupra celor spuse mai înainte.

”Are dreptate și președintele, am dreptate și eu. Da, este un plan de măsuri care arată cum vom reveni la normalitate. Nu revenim 100% de la 1 iunie, asta este clar! Dar vom arăta primul pas ce putem face când vom avea o rată de infectare de 3,5 la sută și apoi putem să discutăm și despre pașii următori. La 1 iunie e cam devreme sa renunțăm la mască”, a declarat și Florin Cîțu.

Destinații turistice bătute de români, intrate pe lista galbenă

Veștile proaste continuă, întrucât planurile pentru concediul de Paşte şi 1 Mai au fost date peste cap pentru mulți români după ce autoritățile au adăugat pe lista galbenă ţări precum Grecia şi Maldive.

Românii care decid să meargă totuşi în vacanţă, vor trebui să stea 14 zile în carantină la întoarcere. Scapă de carantinare cei care au făcut ambele doze de vaccin anti-coronavirus, au fost infectați cu SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile, fie stau în țara noastră mai puțin de 3 zile și prezintă un test negativ.

Ce tări mai sunt pe lista galbenă

Pe lista galbenă mai figurează și SUA, Canada, Germania şi Elveţia. În schimb, iese de pe această listă Republica Moldova.

Un dram de speranță vine de la malul mării. Constanța scapă de carantina de weekend după ce rata de infectare a ajuns mai mică de 3,5 cazuri la mia de locuitori. Astfel, de astăzi, terasele şi magazinele nu se mai închid la ora 18, ci la 21, iar oamenii pot sta afară până la ora 22:00.

Urmăriți Impact.ro și pe