Schimbă aceste setări la televizor și vei plăti factura la jumătate. Totul se face din telecomandă

Andreea Bisinicu 19.02.2023, 11:35
Schimbă aceste setări la televizor și vei plăti factura la jumătate. Totul se face din telecomandă

Televizoarele reprezintă o modalitate ușoară de a distra întreaga familie din gospodărie, cu toate că sunt destul de costisitoare de funcționat. Studiile din 2021 arată că adulții petreceau, în mediue, cinci ore în fiecare zi în fața televizorului. La ce setări trebuie să umbli, pentru a reduce factura la curent electric.

Setările televizorului care te ajută să înjumătățești factura la curent

Încă de când suntem mici, adulții ne atenționează asupra faptului că nu trebuie să petrecem prea multe ore în fața televizorului, pentru a nu dezvolta probleme de natură oftalmologică.

În plus, specialiștii atrag atenția asupra faptului că televizorul ar consuma foarte mult curent electric, motiv pentru care factura la lumină ar putea ajunge să-ți depășească bugetul alocat pentru plățile utilităților.

Ben Gallizi, expert în energie la Uswitch, a declarat pentru publicația britanică The Sun că cele mai eficiente televizoare pot consuma numai jumătate din cantitatea de curent electric în comparație cu alte dispozitive.

Specialistul susține că, din punct de vedere al consumului de energie, un televizor care utilizează 36 kWh pe care-l vei lăsa să meargă timp de o mie de ore te va costa doar 68 de lei.

Citește și Trucul banal care te ajută să reduci enorm consumul televizorului. Setarea pe care trebuie să o faci pentru a economisi bani la factura de curent

Stinge televizorul atunci când nu ești în cameră

Deși poate părea banal, experții îți recomandă să nu aprinzi televizorul, atunci când nu ai chef să te uiți la vreun serial sau emisiune TV. Consumă curent degeaba, iar tu sigur ești preocupat cu alte lucruri.

De asemenea, specialiștii te sfătuiesc să scoți televizorul din priză, pe timpul nopții sau atunci când pleci de acasă. Puțini sunt cei care știu faptul că acesta consumă energie electrică fiind băgat în priză, chiar dacă nu este aprins.

Redu luminozitatea la minimum

Dacă nu te confrunți cu probleme cu vederea și nu te deranjează luminozitatea scăzută, un sfat ideal ar fi să umbli la setările din telecomandă, pentru a reduce luminozitatea ecranului televizorului.

Un alt truc genial pentru a reduce factura la curent este să setezi televizorul pe modul de economisire a energiei. Acest lucru diminuează de obicei lumina de fundal, iar consumul de lumină s-ar putea reduce cu o treime.

Setările din fabrică sunt, adesea, mai luminoase decât este necesar, iar specialiștii te sfătuiesc să pornești senzorul de lumină ambientală. Dacă te uiți la televizor într-o cameră mai întunecată, senzorul activat va regla automat contrastul imaginii.

Citește și Cum să îți cureți televizorul în 2022. Soluția pe care toți românii o au în casă

Urmăriți Impact.ro și pe