Scene incredibile la sicriul mitropolitului din Balcani. Mii de oameni au pupat mâna şi fruntea mitropolitului, decedat de Covid-19

Stan Filon 02.11.2020, 13:01
Scene incredibile la sicriul mitropolitului din Balcani. Mii de oameni au pupat mâna şi fruntea mitropolitului, decedat de Covid-19

În plină pandemie de coronavirus, sârbii nu au mai ținut cont de distanțarea socială și de nicio altă regulă impusă de autorități și au mers să sărute mâna și fruntea Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, Amfilohije Radovic, decedat chiar de coronavirus. 

Sârbii s-au îngrămădit să-l sărute pe mitropolitul decedat de coronavirus

Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, Amfilohije Radovic, decedat de COVID-19, a fost înmormântat duminică în prezenţa a mii de credincioşi, care s-au înghesuit să-l vadă pentru ultima dată pe cel care a condus Biserica Ortodoxă Sârbă.

Din fotografiile publicate pe Internet se vede clar cum enoriașii care l-au urmat pe mitropolit nu purtau nici măcar mască de protecție. Mulți dintre ei au dorit să-l și atingă pe înaltul prelat, chiar dacă Ministerul Sănătății nu a recomandat astfel de manifestări, deoarece pericolul răspândirii temutului virus este foarte mare.

Mii de sarbi s-au ingramadit sa-l sarute pe mitropolitul decedat de coronavirus
Mii de sarbi s-au ingramadit sa-l sarute pe mitropolitul decedat de coronavirus. FOTO EPA-EFE

Mitropolitul a militat pentru susținerea pelerinajelor, în plină pandemie de coronavirus și nu purta mască de protecție

Sicriul înaltului prelat a fost deschis la Catedrala „Învierea Domnului” din Podgoriţa, iar oamenii s-au îngrămădit lângă sicriu şi au pupat mâna şi fruntea mitropolitului. Slujba a fost oficiată de Patriarhul Irineu al Serbiei.

Amfilohije Radovic a murit la vârstă de 82 de ani, la trei săptămâni după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Înaltul prelat a fost foarte influent politic în țara sa și a șocat opinia publică după ce s-a afișat în public fără mască de protecție. MAi mult, acesta a fost foarte vehement atunci când autoritățile au interzis unele pelerinaje, din cauza pandemiei de coronavirus.

Chiar dacă mitropolitul a numit unul dintre pelerinajele din țara sa ca fiind ”vaccinul lui Dumnezeu”, acesta s-a infectat cu coronavirus, iar starea sa s-a înrăutățit. La trei săptămâni după ce a fost diagnosticat cu noul virus, mitropolitul a plecat de pe această lume.

În zua de duminică, de ziua înmormântării mitropolitului, autoritățile din Muntenegru au raportat 275 de cazuri noi de coronavirus. În total, Muntenegru numără 18.714 contaminări, iar 313 pacienți au decedat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...