Scene incredibile la Penitenciarul Poarta Albă. Un agent a fost reținut după ce a luat mită pentru ca un deținut să primească ceva ieșit din comun

Cristian Cojocaru 13.01.2021, 10:13
Scene incredibile la Penitenciarul Poarta Albă. Un agent a fost reținut după ce a luat mită pentru ca un deținut să primească ceva ieșit din comun

Un agent al Penitenciarului Poarta Albă a fost reținut pentru luare de mită în cazul favorizării unuia dintre deținuți. În urma acestui fapt, procurorii au început acțiunea penală față de agent, fiind reținut pentru 24 de ore.

Agent de la Penitenciarul Poarta Albă a fost reținut

Agentul penitenciarului este acuzat de luare de mită și a fost dispusă arestarea lui pentru 24 de ore. Acesta ar fi cerut suma de 1.100 de euro și un parfum, ca un deținut al închisorii să poată primi un telefon mobil și un parfum. Potrivit comunicatului Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, s-a dispus începerea urmăririi penale față de agentul Penitenciarului Poarta Albă, pentru luare de mită precum și introducerea în mod ilicit de telefoane mobile în închisoare.

“Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 29 decembrie 2020, în urma pretinderii anterioare, inculpatul, agent de poliţie penitenciară la Penitenciarul Poarta Albă, ar fi primit de la o persoană suma de 1.100 de euro şi un parfum, în schimbul introducerii ilicite a unui telefon mobil şi a unui parfum în penitenciar şi remiterii acestor obiecte către un deţinut”, se arată în comunicat.

Agentul penitenciarului este acuzat de luare de mită și a fost dispusă arestarea lui pentru 24 de ore
Agentul penitenciarului este acuzat de luare de mită și a fost dispusă arestarea lui pentru 24 de ore

Au fost făcute mai multe percheziții

Potrivit procurorilor, în decursul zilei de marți, mai multe percheziții au fost efectuate în incinta penitenciarului dar și la locuința agentului închisorii. În urma aceste percheziții, au fost găsite atât telefonul mobil introdus ilegal în închisoare precum și cele două parfumuri și suma de 5.500 de lei. Banii au fost primiți în valută, care au fost ulterior schimbați în lei.

„Procurorul de caz a dispus reţinerea inculpatului pe timp de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei următoare să fie formulată propunere de arestare preventivă, propunere ce va fi trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa”, se precizează în comunicat.

Alți doi agenți ai Penitenciarului de Maximă Siguranță Tulcea au fost prinși în flagrant de către ofițerii Direcției Generale Anticorupție. Un dosar penal era deschis deja, existând suspiciuni de luare de mită, introducerea în penitenciar de telefoane mobile și etnobotanice.

”Administraţia Națională a Penitenciarelor dezaprobă categoric şi nu tolerează, în niciun fel, comportamentele personalului de penitenciare care contravin normelor penale, statutului funcţionarului public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, Codului deontologic sau altor norme legale în vigoare.” se arată într-un comunicat al ANP.

Urmăriți Impact.ro și pe