Scene incredibile la Buzău, după ce șase persoane au luat cu forţa o fată de 14 ani de pe stradă pentru a o căsători cu un băiat de 19 ani

Elena Avramescu, Iulia Statie 24.08.2021, 10:23
Scene incredibile la Buzău, după ce șase persoane au luat cu forţa o fată de 14 ani de pe stradă pentru a o căsători cu un băiat de 19 ani

Şase persoane din Buzău au fost reţinute iar acum sunt cercetate pentru lipsire de libertate. Totul s-a întâmplat după ce aceste persoane, membre ale aceleiaşi familii, au luat de pe stradă cu forţa o fată de 14 ani, având în plan să o căsătorească cu un tânăr de 19 ani.

Șase persoane au luat cu forţa o fată de 14 ani de pe stradă

Potrivit Poliţiei Judeţene Buzău, scene incredibile s-au petrecut duminică, când poliţiştii buzoieni au fost sesizaţi despre faptul că o fată din municipiul Buzău, în vârstă de doar 14 ani, a fost luată împotriva voinței sale cu un autoturism. La scurt timp după primirea sesizării au fost alertate efectivele de investigaţii criminale, de ordine publică, de la Poliţia municipiului Buzău şi Râmnicu Sărat, precum şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

Sub coordonarea conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au fost demarate de îndată toate măsurile specifice pentru depistarea în condiţii de siguranţă a minorei. S-a realizat securizarea cu filtre rutiere a căilor de acces din zona Râmnicu Sărat, precum şi a principalelor artere de comunicare cu municipiul Buzău. De asemenea, au fost verificate toate unităţile de cazare pe zona vizată de căutări, a transmis IPJ Buzău.

Sase persoane au luat cu forta o fata de 14 ani de pe strada
Barbat arestat

Din primele cercetări s-a constatat faptul că, în timp ce fata se îndrepta spre un magazin din apropierea locuinţei, ar fi fost băgată cu forţa întro mașină în care se aflau trei persoane, iar şoferul s-a deplasat într-o direcţie necunoscută. După ce au fost făcute toate verificările și activităţile specifice, fata a fost găsită, iar toți cei implicați au fost prinși în municipiul Buzău, fiind duși la Poliţie pentru audieri.

Potrivit anchetatorilor, bărbații ar fi luat-o pe fată de pe stradă după ce ar fi ținut-o sub observație vreme de două săptămâni. Au văzut-o prima oară la un eveniment privat iar atunci ar fi decis să o căsătorească cu un tânăr de 19 ani. Suspecţii ar fi dorit să o ascundă undeva în zona Râmnicu Sărat, însă în ultimul moment și-au dat seama de gravitatea faptei şi au luat hotărârea să revină în Buzău unde au fost prinşi de poliţişti.

Faţă de 6 persoane, 4 bărbaţi şi două femei, buzoieni cu vârste cuprinse între 19 şi 49 de ani, poliţiştii au dispus, pe bază de ordonanţă, reţinerea pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Persoanele reţinute urmează a fi prezentate parchetului cu propunerea de sesizare a instanţei în vederea arestării preventive, a mai notat IPJ Buzău.

În concluzie, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Din fericire, tânăra nu prezenta leziuni vizibile, fiind preluată de un echipaj medical în vederea evaluării de specialitate.

Urmăriți Impact.ro și pe