Scene incredibile în București, după ce o bătrână cu fractură de șold a fost nevoită să meargă în genunchi pe scări. Ambulanțierul se uita la ea fără s-o ajute

Elena Avramescu 04.06.2021, 11:34
Scene incredibile în București, după ce o bătrână cu fractură de șold a fost nevoită să meargă în genunchi pe scări. Ambulanțierul se uita la ea fără s-o ajute

O bătrână cu fractură de șold, nevoită să meargă în genunchi pe scări. În aceste momente un ambulanțier este anchetat, după ce mai multe imagini cu o bătrână lăsată să urce în genunchi două etaje au fost făcute publice. Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere din scara blocului în care locuiește femeia, în decursul serii de miercuri.

O bătrână cu fractură de șold, nevoită să meargă în genunchi pe scări

Femeie în vârstă de 74 de ani este văzută cum urcă în genunchi pe scări, în timp ce ambulanțierul care o adusese acasă de la spital se uită nonșalant la ea. Astfel că nici măcar nu îi întinde mâna, nu o ajută să se ridice și nici nu vrea să o urce cu targa în apartament. Astfel că o priveşte minute bune, in timp ce femeia, extrem de epuizată, se opreşte din treaptă în treaptă pentru a-și trage respirația. 20 de minute a durat acest chin, timp în care a urcat două etaje. În tot acest timp, ambulanțierul a stat în spatele femeii, până când aceasta a reușit să ajungă la ușă.

Femeia a fost adusă acasă cu ambulanţa de la Spitalul de Urgenţă Bagdasar Arseni la ora trei dimineaţa, când abia reușea să stătea în picioare, și cu greu a coboarât din ambulanță. Atunci când s-a sprijinit de uşa ambulanţei, angajatul o zorea, dar în cele din urmă a întins mâna și a ținut-o de braț.

„La patru şi 8 minute a dat Dumnezeu de am ajuns aici în pat”, a spus bătrâna, urmată de o vecină care are grijă de ea și care a mai spus că la 4 fără 20 a început urcatul scărilor. Femeia în vârstă de 73 de ani a căzut la pat în urmă cu trei săptămâni, iar vecina ei spune că a chemat ambulanţa de trei ori. Se pare că de fiecare dată a primit doar un calmant, iar miercuri noaptea a avut din nou dureri crunte și a chemat ambulanţa.

O batrana cu fractura de sold, nevoita sa mearga in genunchi pe scari
Batrana fortata sa mearga in genunchi pe scari

După ce bătrâna a fost trimisă acasă de la spital cu o ambulanţă doar cu şofer, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) a anunţat că s-a autosesizat şi a deschis o anchetă în cazul ambulanţierului care a privit fără să ajute o pacientă în suferinţă.

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, care vizează o înregistrare dintre un ambulanțier al Serviciului de Ambulanță București-Ilfov și un pacient, pentru corecta informare a opiniei publice precizăm că Departamentul pentru Situații de Urgență s-a sesizat cu privire la această speță, urmând a fi trimisă o echipă de control a DSU, la nivelul SABIF, în contextul verificării celor întâmplate.

Totodată, conform celor sesizate în urma parcurgerii întregului material video, apărut astăzi în spațiul public, precizăm că nu vom admite ca astfel de situații să fie tolerate, acestea îngreunând pașii spre atingerea scopului nostru comun, al tuturor serviciilor de urgență, de a răspunde prompt, eficient și cu empatie tuturor cetățenilor care ne solicită ajutorul, găsim notat în comunicatul Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Sursă foto: Captură video Observator News

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...