Scene groaznice într-un oraș din România. Un bărbat a tras cu arma la un priveghi. Ce au aflat polițiștii

Cătălina Burghelea 08.02.2022, 07:19
Scene groaznice într-un oraș din România. Un bărbat a tras cu arma la un priveghi. Ce au aflat polițiștii

Un bărbat care a participat la un priveghi a șocat pe toată lumea cu gestul lui. A scos o armă din buzunar și a început să tragă cu ea în plan vertical. Rudele îndoliate au crezut că nu văd bine. Iată ce s-a întâmplat ulterior cu bărbatul în vârstă de 47 de ani, care a băgat spaima în oamenii veniți la priveghi.

Un român a tras cu arma la un priveghi

Un localnic din județul Timiș, în vârstă de 47 de ani, a lăsat pe toată lumea cu gura căscată în momentul în care a scos o armă și a început să tragă în plan vertical. Bărbatul a început să tragă din senin, fără motiv. Polițiștii au fost anunțați în dimineața zilei de sâmbătă, 5 februarie, în jurul orei 02.00, printr-un apel la 112, despre incidentul care s-a petrecut pe strada Rosada din orașul Lugoj.

Individul din Lugoj a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a tras focul de armă în faţa unei locuinţe în care avea loc un priveghi, a transmis, luni seara, Biroul de presă al Poliţiei Timiş.

Când a avut loc incidentul ciudat

Incidentul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în fața unei case aflate pe strada Rosada, din orașul Lugoj, județul Timiș. Localnicul a scos pur și simplu arma și a tras cu ea în sus, spre cer. Bărbatul a fost prins de polițiști luni dimineață, potrivit oamenilor legii din Timiș.

Ulterior, agenții de poliție au explicat că este vorba, în acest caz, despre o armă neletală, supusă autorizarii. Pistolul este confecționat special pentru a împrăștia gaze sau pentru a produce zgomot.

9000 de politisti vor patrula pe strazi in minivacanta de Unirea Principatelor

Oamenii legii au fost alertați prin 112

Poliţiştii lugojeni au fost sesizaţi, prin numărul de urgență 112, cu privire la faptul că în faţa unui imobil unde avea loc un priveghi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-a tras un foc de armă în plan vertical. Din verificările efectuate a rezultat că un bărbat de 47 de ani avea un pistol neletal, supus autorizării, confecţionat pentru a face zgomot sau pentru a împrăştia gaze.

Ce au descoperit polițiștii

Individul nu figurează ca deţinător de armă, iar pistolul folosit nu se află în evidenţele Poliţiei Române. Astfel, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Lugojeanul a fost reţinut pentru 24 ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei Timiş.

Bărbatul din Lugoj a fost reținut

Acum, bărbatul este acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Luni dimineață, individul din Timiș a fost reținut de către oamenii legii pentru o perioadă de 24 ore. Mai mult, acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Timiș. De asemenea, s-au luat măsuri pentru monitorizarea zonei și au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale pentru nepurtarea măştii de protecţie la priveghi. Amenzile au fost date în baza Legii 55/2020 privind pandemia de coronavirus.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...