Scene de groază la Spitalul Județean din Ploiești. De ce a sărit la bătaie un pacient

Ana Anitoiu 26.10.2020, 14:11
Scene de groază la Spitalul Județean din Ploiești. De ce a sărit la bătaie un pacient

Au fost filmate scene de groază la Spitalul Județean din Ploiești. Un pacient a sărit la bătaie, iar motivul a fost uluitor.

Ce s-a întâmplat la Spitalul Județean din Ploiești

La ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, bolnavii care au venit pentru îngrijiri medicale au fost nevoiți să aștepte în ploaie.

Astfel, la cel mai mare spital din județul Prahova, bolnavii sosiți la ambulatoriu au spus că au așteptat între 30 și 45 de minute să li se facă triajul și că au stat în ploaie, în fața cortului de triaj.

Apoi, au ajuns la intrarea în spital, unii dintre ei în scaune cu rotile sau în cârje. Acolo, au fost nevoiți să aștepte ca o infirmieră să strige secția la care să intre următorul pacient.

La intrarea în spital, mai mulți pacienți au vrut să se adăpostească sub singura copertină disponibilă. Astfel, au spus ”adio” distanțării fizice – măsură de siguranță în contextul pandemiei de coronavirus. Unii dintre ei și-au pierdut răbdarea. Așa s-a ajuns la un moment tensionat. Doi bărbați s-au îmbrâncit la intrarea în spital.

Pacienti asteptand sa intre in Spitalul Judetean din Ploiesti.
Pacienti asteptand sa intre in Spitalul Judetean din Ploiesti.

Încă o creștere alarmantă a numărului de cazuri de coronavirus, în România

Luni, au fost raportate 2.844 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19). Bilanțul total a crescut la 212.492 de cazuri, în România, de la începutul pandemiei.

În județul Prahova, luni, au fost raportate alte 114 cazuri de coronavirus. Bilanțul, de la începutul pandemiei, a crescut, astfel, la 9.002.

În total, s-au vindecat 151.811 care s-au infectat cu coronavirus, pe teritoriul țării. Însă, alte 6.470 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au murit.

”În intervalul 25.10.2020 (10:00) – 26.10.2020 (10:00) au fost raportate 79 de decese (45 bărbați și 34 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Prahova, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 7 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 21 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 24 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 21 decese la categoria de peste 80 de ani.

76 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent”, a transmis, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

În spitalele din țară, numărul total de pacienți internați COVID-19 este de 10.726. Dintre aceștia, 823 se află la ATI.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...