Scene de groază în Timișoara. Morga este neîncăpătoare, astfel că morții de Covid trebuie să fie identificați de rude pe stadion

Cristian Cojocaru 18.11.2020, 08:59
Scene de groază în Timișoara. Morga este neîncăpătoare, astfel că morții de Covid trebuie să fie identificați de rude pe stadion

Scene de groază în Timișoara Numărul mare de pacienți care mor  de Covid-19  la Timișoara, este în creștere. Astfel că, morga este neîncăpătoare neîncăpătoare. Autoritățile medicale de la Spitalul ”Victor Babesș din Timișoara, fiind depășite de situație, au fost nevoite să caute soluții.

Scene de groază în Timișoara

Două spitale din Timișoara, ”Victor Babeș” și CFR, se confruntă cu scene de groază. Morga este neîncăpătoare, astfel că au reprezentanții au fost nevoiți să găsească soluții la situația cu care se confruntă. Acestea au încheiat un contrat cu o firmă de pompe funebre. Mai concret, au închiriat un camion frigorific, care ulterior a fost plasat în aria Stadionului CFR.

Potrivit surselor medicale din cadrul Spitalului ”Victor Babeș”, înainte spitalul înregristra o medie de 2-3 pacienți pe săptămână. Acum cifra este o cu totul alta. Din cauza virusului, în unele zile, se înregistrează și 8-10 decese. O altă măsură aplicată de către cei care se ocupă cu organizarea spitalului, a fost să împartă morga spitalului în două secțiuni. Aceasta este acum formată din secția decedaților Covid-19, și secția celor decedați non-Covid-19. Astfel că, această măsura a redus și mai mult capacitatea.

Pentru a putea identifica decedații, rudele acestora sunt chemate la containerul frigorific de pe stadion, la aproximativ 5 kilometri distanță  de Spitalul ”Victor Babeș”, potrivit digi24.ro .

Cifrele Covid-19 la nivel național
Cifrele Covid-19 la nivel național

Cifrele Covid-19 la nivel național

Ultimul bilanț arată că la nivel național, numărul persoanelor infectate cu Covid-19 este în scădere. În același bilanț se arată că tot în scădere este si numărul persoanelor reinfectate. Astfel că, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregristrate 8.262 cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19. Acestea reprezintă cazurile care anterior nu au mai avut un test pozitiv.

Au fost raportate 186 de decese în ultimele 24 de ore, iar 1.174 de persoane sunt internate la ATI. Numărul total al persoanelor confirmate pe teritoriul României a ajuns la 373.474 de cazuri, număr raportat până în data de 17.11.2020. Dintre acestea, 253.244 de persoane au fost declarate vindecate. La nivel național, 46.884 de persoane confirmate se află în izolare la domiciliu, iar 13.382 în izolare instituționalizată.

Nici poliția și jandarmeria nu se pot lăuda cu o perioadă mai liniștită. Astfel, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr.55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, aceșia au aplicat, în data de 16 noiembrie 2020, 7.633 sancțiuni contravenționale, cu o valoare totala de 1.308.631 lei. Totodată, în aceeași zi au fost constatate 8 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterilor bolilor, faptă prevăzută de art. 352 Cod Penal. informează mediafax.ro .

 

Urmăriți Impact.ro și pe