Scene de groază în Slatina, după ce un jurnalist a fost bătut în parcarea din faţa blocului: „Când să-nchid maşina au sărit doi inşi din spate, m-au luat cu pumnii”

Elena Avramescu 18.11.2021, 17:11
Scene de groază în Slatina, după ce un jurnalist a fost bătut în parcarea din faţa blocului: „Când să-nchid maşina au sărit doi inşi din spate, m-au luat cu pumnii”

Un jurnalist din Slatina a ajuns de urgență la spital, în urma unei agresiuni. Totul s-a petrecut atunci când doi bărbaţi îmbrăcaţi în geci bleumarin l-au bătut cu pumnii şi cu picioarele timp de câteva minute, până când o maşină a oprit iar doi tineri din Prahova au oprit agresiunea.

Un jurnalist din Slatina, bătut în parcarea din faţa blocului

Incidentul nefericit a avut loc în data de 17 noiembrie, miercuri seara, pe strada Cornişei din municipiul Slatina, în jurul orei 19.00. Jurnalistul este implicat şi în politică, fiind printre fondatorii organizaţiei noului partid promovat de Liviu Dragnea, iar anterior a activat în PSD Olt, unde a candidat la alegerile locale trecute pentru funcţia de primar al comunei Cungrea.

Când s-a întors spre casă a parcat maşina, a deschis portiera pentru a lua de pe bancheta din spate cumpărăturile pe care le făcuse, iar de nicăieri s-au năpustit asupra sa doi bărbaţi care au început să-l lovească puternic cu pumnii.

Am ajuns undeva la 7.00 fără ceva. Când să-nchid maşina au sărit doi inşi din spate, m-au luat cu pumnii, n-am ştiut nici cine au fost, nici de unde au venit… Au spus după aceea nişte persoane care au chemat 112 că au fugit către sala de sport, a spus Alin Bălan, potrivit Adevărul.

Acest atac a durat câteva minute, până când o maşină cu numere de Prahova a oprit iar o femeie a ţipat după ajutor. În acel moment agresorii au fugit. Soţia victimei a declarat că bărbaţii purtau geci de culoare bleumarin şi măşti de protecţie pe faţă. În plus, bărbatul agresat a susținut că acţiunea nu a fost spontană, astfel că leagă şi alte întâmplări din cursul zilei de cele întâmplate miercuri-seara.

La ora 4.00 şi ceva (n. red. – 16.00) m-a sunat un număr de telefon, de două-trei ori, când am dat să vorbesc nu a răspuns, şi am sunat înapoi. Pentru că eu, dacă sunt şi cu APP-ul (n. red. – noul partid promovat de fostul lider PSD Liviu Dragnea), am zis – domnule, o fi cineva, să fim de bun-simţ să răspundem.

Am auzit ceva ca o interferenţă, ca un robot, ceva. Şi există programele astea unde poţi să monitorizezi o persoană, îi dai un număr de telefon, şi-ţi preia şi te poate urmări, de asta zic că a fost gândită. Cred că am fost preluat, urmărit şi aşteptat, a mai spus Alin Bălan.

Alin Bălan a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina și investigat medical în cursul serii de miercuri. Acesta a declarat joi, 18 noiembrie, că urmează să se adreseze Institutului de Medicină Legală Bucureşti pentru a fi examinat medico-legal deoarece nu are încredere în Serviciul de medicină legală judeţean.

Cred că a fost totul gândit, n-a fost o chestie spontană. Băieţii ăştia nu sunt nişte ageamii, pentru că ageamii nu cred că au chiar aşa curaj să se ia de ziarişti. (…) Eu am fost bătut ca ziarist, nu ca Alin Bălan, pentru că eu n-am datorii la nimeni şi n-am cu nimeni nimic de împărţit pe pământul ăsta, a mai declarat jurnalistul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...