Scene de groază în Capitală. Un bătrân s-a prăpădit pe stradă, sub ochii pietonilor. Care ar fi, de fapt, cauza decesului

Andrei Cezar 20.01.2021, 16:11

Situație dramatică în Sectorul 2 al Capitalei. Unui bătrân i s-a făcut rău și a căzut din picioare pe un trotuar de pe Șoseaua Coletina. Primul care a sărit în ajutorul său a fost un voluntar SMURD, care a încercat să îl salveze. În același timp, oamenii prezenți au sunat de îndată la 112. La fața locului s-au deplasat două echipaje SMURD care au încercat să îl salveze pe bărbat. Medicii s-au străduit zeci de minute să resusciteze victima, însă din păcate nu au mai reușit să o salveze. Cel mai probabil inima bărbatului s-a oprit în urma unui șoc hipotermic.

Frigul de afară provoacă victime printre oamenii vulnerabili. Un bătrân a murit pe trotuar în văzul lumii

Totul s-a petrecut în această dimineață în jurul orei 10. Bărbatul în vârstă de 87 de ani a fost văzut în timp ce trecea anevoios pe trotuarul din fața Oficiului Poștal numărul 11 de pe Șoseaua Colentina. Purta cu el un cărucior, iar la un moment dat a căzut ca secerat din picioare. Un tânăr voluntar SMURD a văzut întreaga scenă și i-a sărit imediat în ajutor. Ceilalți martori ai incidentului au sunat imediat la 112. La scurt timp, o ambulanță SMURD și un echipaj de terapie intensivă SMURD au sosit la fața locului pentru -i acorda primul ajutor bărbatului.

Medic SMURD: ”Când am sosit la fața locului, inima bărbatului era oprită. Tot ce am putut să facem era să ajutăm inima să repornească. Am executat manevrele de resuscitare, dar din păcate pacientul nu a răspuns la ele. Este un pacient fără acte medicale. Însă afecțiuni la vârsta de 87 de ani pot fi multiple.”

Câteva persoane care așteptau la rând să intre în oficiul poștal au mărturisit că îl cunoșteau din vedere pe bărbat și că acesta ar fi fost o persoană fără adăpost.

Femeie: ”Îl vedeam de multe ori că stă aici, la colț, la Mega Image. Cerea oamenilor care trec să îl ajute cu câte ceva de mâncare sau cu un bănuț. Nu știu unde dormea, dar îl vedeam toată ziua aici.”

Bărbat: ”Când am ajuns noi îl resuscitau medicii, dar nu l-a mai putut salva. Cred că de la frig i s-a făcut rău și a căzut.”

Barbat mort pe strada
Barbat mort pe strada

Care este posibila cauză a morții

Agenții de la Poliția Locală, prezenți la eveniment, au reușit într-un final să ia legătura cu aparținătorii bărbatului, care au sosit la fața locului pentru a-și recunoaște ruda. Cel mai probabil, din cauza gerului de afară și pe fondul unor afecțiuni preexistente, victima a intrat în șoc hipotermic, iar inima sa cedat.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București-Ilfov: ”La fața locului s-a deplasat echipajul SMURD de la Detașamentul Fundeni. Bărbatul de 87 de ani a fost găsit în stare de inconștiență, în stop cardio-respitrator. S-a trecut la executarea manevrelor de resuscitare. Între timp, în sprijinul primului echipaj a sosit un al doilea echipaj SMURD cu medic, de la Spitalul Floreaca. Manevrele de resuscitare au continuat, însă din păcate nu a răspuns acestora și a fost declarat decedat.”

Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală ”Mina Minovici” pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.

Urmăriți Impact.ro și pe