Scene de groază în Bucureşti. Un tramvai deraiat a mers pe şosea câţiva metri

Iancu Andreea, Iulia Statie 21.07.2021, 10:18
Scene de groază în Bucureşti. Un tramvai deraiat a mers pe şosea câţiva metri

Un nou incident petrecut în Capitală a stârnit uimirea locuitorilor. Adevărate scene de groază s-au petrecut recent în București, unde un tramvai a deraiat și apoi a mers pe șosea câțiva metri. Evenimentul s-a produs aseară, în cartierul Colentina, pe linia tramvaiului 21. Vehiculul STB tocmai se deplasa spre intrarea în Depoul Colentina când s-a produs incidentul.

Scene de groază în Bucureşti, după ce un tramvai a deraiat și a mers pe şosea câţiva metri

Aproape că nu este săptămână fără ca în Capitală să nu se petreacă un incident pe una dintre liniile de tramvai care traversează orașul. În urmă cu o seară, un astfel de eveniment s-a petrecut în cartierul Colentina, în apropiere de Depou, acolo unde un vatman încerca să ajungă cu tramvaiul. Se pare că un tramvai, care circula pe linia 21, a deraiat și apoi a mers pe șosea câțiva metri.

Incidentul a dus la avarierea unei șine, tramvaiul afectând și asfaltul din zonă. La fel ca și în cazul celorlalte astfel de accidente, în tramvai nu au existat călători, din fericire neexistând nici victime. Pe de altă parte, problemele par să persiste în această zonă a Bucureștiului, în ultimele două săptămâni fiind semnalate mai multe astfel de accidente cu tramvaie care au sărit de pe șine, pe aceeași rută.

Un tramvai a deraiat și a mers pe șosea câțiva metri, în București
Incident pe linia tramvaiului 21

Transportul în comun din București, pericol pentru cetățeni. Tot mai multe accidente care implică tramvaiele

În ciuda faptului că autoritățile îndeamnă cetățenii să folosească transportul în comun în Capitala mult prea aglomerată a României, condițiile în care bucureștenii își pot face deplasările lasă de dorit. În plus, le pun viața în pericol. De curând, la finalul lunii trecute, un călător de pe linia de tramvai 19 a fost la un pas de o tragedie, după ce a fost rănit de o bucată de șină care a pătruns prin podeaua mijlocului de transport în comun și l-a lovit în picior.

Acolo putea să moară un om, ca în filmele acelea de groază, să fie strivit într-un mod stupid de o șină.  Și Doamne Ferește, se poate întâmpla asta, pentru că infrastructura este extrem de proastă. În laterale, șinele au niște tampoane de cauciuc, care le țin presate acolo. În rest, nu sunt prinse cu nimic, a declarat, pentru Gândul președintele Sindicatului Transpublic din STB.

Deocamdată, cetățenii din București speră ca la finalul verii să se bucure de călătorii mai sigure cu noile tramvaie care urmează să intre în parcul de transport al STB. Însă acestea nu rezolvă totuși infrastructura, șinele pe care circulă aceste tramvaie fiind în continuare învechite și avariate pe alocuri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...