Scene cutremurătoare în Ucraina. 146 de cadavre ale victimelor agresiunii ruseşti, exhumate lângă Izium

Elena Avramescu 20.09.2022, 08:18
Scene cutremurătoare în Ucraina. 146 de cadavre ale victimelor agresiunii ruseşti, exhumate lângă Izium

Ucraina a devenit țara ororilor după ce, în ultimele luni, au fost descoperite sute sau chiar mii de cadavre ale oamenilor care au murit în urma torturii şi a bombardamentelor ruseşti. De data aceasta un număr de 146 de astfel de cadavre au fost găsite în apropiere de Izium. Cel care a raportat acest lucru pe Telegram a fost Oleh Syniehubov, şeful administraţiei militare regionale Harkov.

Noi cadavre ale victimelor agresiunii ruseşti, găsite în Ucraina

„Exhumarea cadavrelor victimelor dintr-un loc de înmormântare în masă din Izium este în curs de desfăşurare. În acest timp, au fost deja exhumate 146 de cadavre, majoritatea fiind civili, inclusiv doi copii. Unii dintre morţi au semne de moarte violentă, existând cadavre cu mâinile legate şi semne de tortură.

Printre persoanele decedate au fost găsite, de asemenea, răni provocate de explozibil de mină, schije şi răni prin înjunghiere”, potrivit unui raport oficial.

146 de cadavre ale victimelor agresiunii rusesti, exhumate langa Izium
Cadavre ale victimelor agresiunii rusesti

Oleh Syniehubov a ținut să mai precizeze că toată lumea ar trebui să afle despre îngrozitoarele crimele comise de ocupanţii ruşi din regiunea Harkov. În plus, toate noile dovezi colectate urmează să fie folosite cu siguranţă în instanţele internaţionale pentru a pedepsi criminalii de război.

Experţii în medicină legală, care au fost zăriți îmbrăcaţi în costume albe de protecţie, lucrează fără întrerupere pentru a putea exhuma şi identifica cadavrele, ale căror morminte erau marcate cu cruci subţiri din lemn.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a ținut să respingă acuzaţiile Ucrainei, spunând că sunt „minciuni”. Însă în urmă cu ceva timp, localnicii au declarat că unele dintre mormintele din pădure erau ale unor oameni care au murit într-o lovitură aeriană rusească.

La data de 6 septembrie, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat, că mai mult de 400 de cadavre, chiar și cele cu semne de tortură, au fost exhumate dintr-un sit de înmormântare în masă din Izium eliberat, iar printre acestea s-au găsit copii şi soldaţi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...