Scenariul lui Traian Băsescu pentru cine va fi noul președinte al României începe să prindă contur. Cum stă favoritul lui ”Băse” în sondaje

Ana Anitoiu, George Capoeanu 18.04.2021, 09:28
Scenariul lui Traian Băsescu pentru cine va fi noul președinte al României începe să prindă contur. Cum stă favoritul lui ”Băse” în sondaje

Scenariul lui Traian Băsescu pentru cine va fi noul președinte al României începe să prindă contur. Un sondaj referitor la încrederea românilor în politicienii din țară l-a situat pe favoritul lui ”Băse” pe o poziție excelentă în clasamentul ce a rezultat.

Pe cine vede Traian Băsescu în funcția de președinte al României, după încheierea mandatului lui Klaus Iohannis

Recent, fostul președinte al României Traian Băsescu a vorbit despre următoarele alegeri prezidențiale și a dezvăluit pe cine vede drept noul șef al statului, după ce se va încheia mandatul lui Klaus Iohannis. El a precizat că deși a avut neînțelegeri de-a lungul timpului cu Ludovic Orban și cu liderii PNL, Emil Boc va trebui să fie luat în considerare în cursa pentru prima funcție în stat.

”Îl pot ţine deoparte un timp sau până la un moment, dar atunci când românii îşi vor pune problema pe cine vor preşedinte din garnitura de oameni aflaţi la vârf în momentul de faţă, zic că pe primele 10 locuri trebuie să scrie Emil Boc şi pe urmă de la locul 50 să mai cauţi şi pe altcineva. Dacă veţi încerca să faceţi sondaje, sunt convins că Emil Boc este unul dintre oamenii politici cu cea mai mare credibilitate la nivel naţional. Între timp, mulţi am înţeles dificultăţile crizei. Oamenii ăştia care sunt acum la putere ar trebui să spună bogdaproste şi să-i mulţumească lui Dumnezeu că, spre deosebire de criza din 2009-2010, această criză este o criză în care avem bani. Nu e o criză a băncilor”, a spus Traian Băsescu.

Scenariul lui Traian Basescu pentru cine va fi noul presedinte al Romaniei incepe sa prinda contur. Cum sta favoritul lui ”Base” in sondaje
Emil Boc

Cum stă favoritul lui Traian Băsescu în sondaje

Biroul de Cercetări Sociale a prezentat rezultatele unui sondaj referitor la credinţele şi valorile românilor în vremea celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus. Printre întrebările pe care le-a cuprins chestionarul s-a numărat şi ”Câtă încredere aveţi în următorii lideri politici?”, cu variante de răspuns. Favoritul lui Traian Băsescu s-a situat pe un loc excelent în clasamentul ce a rezultat.

Mai exact, conform rezultatelor sondajului ce a fost realizat în perioada 30 martie – 11 aprilie 2021, top cinci lideri politici în care românii au cea mai mare încredere arată așa: președintele Klaus Iohannis; primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc; prim-ministrul Florin Cîţu, președintele USR, Dacian Cioloş; și preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Top 10 politicieni în care românii au cea mai mare încredere

Pe următoarele cinci poziții în top 10 politicieni în care românii au cea mai mare încredere, urmează: Victor Ponta, liderul Pro România, pe locul șase; europarlamentarul Traian Băsescu, pe locul șapte. Vlad Voiculescu, ministrul demis al Sănătăţii, ocupă poziţia 8 în clasament și are cel mai bun capital de imagine dintre membrii cabinetului Florin Cîţu.

Pe locul nouă în top 10 politicieni în care românii au cea mai mare încredere se află senatoarea Diana Șoșoacă, iar pe locul zece s-a situat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Acest sondaj a fost făcut pe un eşantion naţional de 1.420 persoane, reprezentativ pentru populaţia adultă a României. Chestionarul a fost aplicat online. Acesta a fost realizat şi conceput de studenţi ai facultăţilor de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor, Energetică, Electronică şi masteranzi de la Comunicare Managerială şi Studii Europene din Universitatea Politehnica din Bucureşti.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...