Scandalul incredibil între patriarhul Daniel și fratele său. De ce acesta din urmă a spus că va trece la catolicism

Stan Filon 30.10.2020, 15:07
Scandalul incredibil între patriarhul Daniel și fratele său. De ce acesta din urmă a spus că va trece la catolicism

Fratele Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a dezlănțuit la adresa acestuia! Gheorghe Ciobotea s-a suparat nevoie mare pe fratele său, după acesta l-a aruncat pur și simplu în stradă, cu tot cu copiii săi. Este atât de supărat și de sătul, încât a spus că va trece la catolicism!

Fratele Patriarhului Daniel a pornit un scandal monstru. Din cauza fratelui său, renunță la ortodoxism

Despre faptele lipsite de bunătate creștinească a vorbit Gheorghe Ciobotea cu reporterii Adevărul. Bărbatul și-a descărcat tot amarul și a rememorat cele întâmplate imediat după moartea părinților lor. Acesta îl acuză pe Preafericitul că a încălcat legea și a falsificat acte!

„La moartea parintilor nostri, Patriarhul a falsificat actele si a donat pamantul si casa mea Bisericii Ortodoxe. Eu, nevasta mea si copilasii mei am fost aruncati in strada”, a declarat Gheorghe Ciobotea, Adevarul.

Fratele Patriarhului Daniel a pornit un scandal monstru cu acesta
Fratele Patriarhului Daniel a pornit un scandal monstru cu acesta. Sursa foto: Adevarul

Patriarhul a fost aprape de satul natal, dar nu și-a vizitat fratele

Patriarhul Daniel a fost, duminica, la Lugoj cu limuzina pentru a sarbatori 40 de ani de la terminarea liceului. Desi a fost aproape de satul natal, Patriarhul nu si-a vizitat fratele și nici nepoții, pe care, de fapt, nici nu îi cunoaște, deoarece nu i-a văzut niciodată.

„Daniel nu mai este fratele meu. Eram in stare sa ucid pentru el, dar acum sa nu il mai vad in fata ochilor. L-am rugat sa isi salveze nepotii de la oierit si sa ii angajeze in constructii la manastirea de la noi din sat. Nu a vrut. Va intreb daca asa se comporta un frate”, adauga Gheorghe Ciobotea.

Nici măcar nu și-a cunoscut nepoții

Atitudinea fratelui său, l-a făcut pe Gheorghe Ciobotea să se îndepărteze de ortodoxism și să renunțe la religia în care s-a născut el și părinții săi. „Sunt satul de morala ortodoxa facuta de cel care mi-a fost frate. Daca asta e invatatura ortodoxa, atunci eu renunt la ea. La noi in sat se ridica o biserica catolica si o sa ma mut la ei”, conchide fratele Patriarhului.

Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, s-a reîntalnit cu fostii colegi de la Colegiul National „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, cu ocazia implinirii a 40 de ani de la absolvire. Patriarhul a coborat dintr-o limuzina de lux si a donat școlii în care a învățat o cruce imensa de aur si mai multe cărți pe teme religioase.

Dacă sânge din sângele său are vorbe grele legate de fratele său, foștii săi profesori spun că acesta a fost un copil deosebit. „Stiam ca Daniel va ajunge sus. Avea vocatie religioasa si l-am sustinut. A fost un elev special”, a spus fostul diriginte, Francisc Corbeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...