Scandal uriaș în comuna Miroslava din Iași. Pe cine acuză de hărțuire Elena Pădurariu, concurentă la MasterChef

Elena Avramescu 23.08.2021, 11:32
Scandal uriaș în comuna Miroslava din Iași. Pe cine acuză de hărțuire Elena Pădurariu, concurentă la MasterChef

Mai mulți locuitori din comuna Miroslava, care se află în apropierea lacului Ezăreni, nu se mai pot odihni noaptea din cauza muzicii. Asta pentru că, de joi până duminică, într-un club din localitate muzica se aude la maxim și după ora 02:00, când localul ar trebui să fie închis. Patroana Elena Pădurariu a declarat că va încerca să monteze panouri care să atenueze din disconfortul fonic.

Pe cine acuză de hărțuire Elena Pădurariu, concurentă la MasterChef

Se pare că de joi până duminică, localul găzduiește mai multe tipuri de evenimente, precum nunți, botezuri etc. Cu toate acestea, orarul de funcționare nu este respectat, tocmai de aceea vecinii din zonă sunt extrem de deranjați de volumul muzicii, care răsună până spre dimineață. Chiar dacă au fost depuse zeci de reclamații, problema nu a fost remediată.

Dețin un imobil în sat Valea Adâncă, comuna Miroslava. În repetate rânduri, la terasa Ezăreni (Restaurant Debarcader – Zaria Club) la care se organizează diverse evenimente, este deranjată liniștea publică la diverse ore, fie în timpul zilei, fie în timpul nopții. Muzica este dată foarte tare, de cele mai multe ori formațiile (care sunt diverse, iar unele vin cu echipamentele proprii) cântă afară, sunetul având intensități mult peste limitele normale. Locuiesc la circa 300 de metri față de local, iar intensitatea măsurată a zgomotului depășește de multe ori 55 – 60 decibeli.

La fiecare reclamație, administratorul afirma că funcționează legal și că are autorizație de funcționare, însă, așa cum am menționat anterior, presupun că avizele au fost acordate în condiții care nu sunt respectate. În acest moment, Poliția și Primăria spun că nu pot face nimic, iar singurul mod în care am putea rezolva problema este să dovedim că nu sunt respectate condițiile din avize, a declarat un locuitor din Miroslava.

Pe cine acuza de hartuire Elena Padurariu
Comuna Miroslava

Clubul problematic este deținut de Elena Pădurariu, cunoscută de toată lumea după ce a participat la emisiunea MasterChef, transmisă de Antena 1. Proprietarii caselor din zonă susțin că disconfortul devine nesuportabil atunci când sunt lansate și artificii. În urma acestor plângeri, Elena Pădurariu a spus că va încerca să remedieze problemele invocate de vecini.

Clienții se amețesc și nu vor să plece. Artificiile de care se spune nu sunt de la noi. Încerc să comunic cu vecinii. S-au făcut măsurători de la Direcția de Sănătate Publică și suntem în limitele legale. Eu înțeleg că sunt supărați, dar mă simt hărțuită. Săptămâna viitoare vor veni panourile fonoabsorbante. Mai mult de atât ce să fac? Noi nu punem manele, se vorbește de dinainte cu clienții, a spus Elena Pădurariu pentru BZI.

Nu este primul scandal în care este implicat acest club. În 2020 au fost alte probleme din cauza numărului mare de invitați care petreceau. Asta în pofida regulilor privind participarea la evenimentele din perioada stării de alertă. Deranjați de zgomotele din toiul nopții, proprietarii din apropierea lacului Ezăreni au chemat de urgență Poliția.

În noaptea de 20 spre 21 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava au fost sesizați, de mai multe persoane, cu privire la faptul că la un restaurant din comuna Miroslava este difuzată muzica la o intensitate ridicată, fiind astfel tulburată liniștea publică. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar în urma celor constatate, s-a dispus sancționarea contravențională, conform Legii nr. 61/1991. De asemenea, au fost informate Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași și Primăria Miroslava, pentru a dispune conform competențelor, a spus Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...