Scandal mare la Iași, după ce însemnele unei parohii au fost folosite ilegal într-o campanie umanitară

Elena Avramescu 16.07.2021, 17:04
Scandal mare la Iași, după ce însemnele unei parohii au fost folosite ilegal într-o campanie umanitară

Însemnele unei parohii, folosite ilegal într-o campanie umanitară. Zilele acestea se desfășoară o anchetă de amploare în Iași, unde procurorii verifică în amănunt dacă însemnele unei parohii au fost folosite în mod ilegal într-o campanie aşa-zis umanitară.

Însemnele unei parohii, folosite ilegal într-o campanie umanitară

În plus, sumele strânse sunt extrem de mari, astfel că părinţii fetei diagnosticată cu o boală cruntă a strâns 100 de mii de euro în doar 3 luni de zile. În plus, în campania de donaţie au fost folosite şi mai multe acte medicale. Cu toate acestea, în realitate se pare că pacienta nu există. Nu este de mirare, ținând cont că multe dintre cazurile de înşelătorie care folosesc schema umanitară sunt tot mai dese în România.

Se pare că procurorii au constatat faptul că părinţii unei fetiţe care ar fi fost diagnosticată cu o boală cruntă au reuşit să strângă, după ce au folosit acte medicale şi însemnele unei parohii din Iași, suma totală de 100.000 de euro în mai puţin de 3 luni. Cu toate acestea, realitatea este alta fiindcă pacienta care a stârnit mila oamenilor se pare că nu există.

Insemnele unei parohii, folosite ilegal intr-o campanie umanitara
Parohia Sf. Prooroc Daniel din Iasi

După ce preotul paroh, Ioan Chirvasă, a aflat că numele Parohiei Sf. Prooroc Daniel din Iași este folosit în mod abuziv şi chiar într-o fraudă, a decis să facă o plângere la Poliţie în finalul anului 2020. La acea vreme, părintele a fost asaltat de multe apeluri telefonice venite din partea enoriaşilor care îl întrebau dacă a reuşit să strângă bani pentru cazul medical. În acel moment a realizat că persoane necunoscute folosesc însemnele bisericii ca să trimită scrisori în care cer bani pentru că o fetiță de 8 ani, grav bolnavă, și care ar fi trebuit tratată în străinătate.

Parohia noastră nu a eliberat o asemenea adeverință. Se strâng bani pe baza unor acte false. Eu nu cunosc această persoană sau nu o identific, a spus preotul paroh, Ioan Chirvasă, potrivit BZI.

Imediat după, și Spitalul de Pediatrie Sf. Maria din Iași a făcut plângere la Poliție pentru folosirea abuzivă a numelui unității medicale, iar copilul invocat în apel nu a fost niciodată în evidența spitalului, după cum susțin oficialii.

El nu apare în registrele Clinicii de Oncologie, nici ca nume, nici ca diagnostic, iar medicul curant care apare pe acel certificat, cât și medicul șef de secție nu au eliberat un astfeel de certificat medical, a spus dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului Sfânta Maria Iași.