EXCLUSIV

Scandal între membrii unei trupe de tradiție și impresarul lor. Acesta din urmă riscă să ajungă chiar la închisoare (exclusiv)

Alexandru Catalan, Simona Ecovoiu 03.08.2021, 22:29
Scandal între membrii unei trupe de tradiție și impresarul lor. Acesta din urmă riscă să ajungă chiar la închisoare (exclusiv)

Impresarul Radu Baron și doi soliști din”Haiducii”, Cristian Caloeanu şi Cătălin Vieru, se judecă, de mai bine de șapte ani, pe numele trupei. Conform sentinței de vineri, care însă nu este definitivă, Radu Baron ar trebui să scoată bani grei din buzunar, căci balanța e înclinată momentan în favoarea reclamanților. În caz de neplata amenzii penale, Radu Baron riscă să ajungă chiar și la închisoare. Radu Baron și Cristi Caloeanu ne-au vorbit, despre acest dosar încurcat și stufos, în exclusivitate pentru impact.ro.

Sentința nu e definitivă

După șapte ani de termene, în procesul pe numele trupei ”Haiducii”, Radu Baron a fost anunțat că e bun de plată:

„Condamnă pe inculpatul Baron Răduţ (foto sus), la plata unei amenzi de 12.600 lei către stat (70 lei x 180 zile-amendă), pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. Atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor art. 63 C.pen., privind consecințele neexecutării cu rea-credință a pedepsei amenzii, în tot sau în parte, anume înlocuirea zilelor-amendă neexecutate cu un număr corespunzător de zile de închisoare.

Admite în parte acțiunea civilă exercitată de părţile civile Caloeanu Cristian şi Vieru Cătălin şi, pe cale de consecinţă, obligă inculpatul Baron Răduţ la plata către părţile civile a sumei de câte 2.000 euro pentru fiecare, cu titlu de prejudiciu moral. Ia act de renunţarea la pretenţiile civile de către Marian Niculae ”, este condamnarea penală primită de Radu Baron, conform spynews.ro Radu Baron este obligat să achite și 550 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare, din care 50 lei – în cursul urmăririi penale.

Scandal între membrii unei trupe de tradiție și impresarul lor
Radu Baron

Radu Baron: ”Am fost amendat pentru folosirea mărcii care-mi aparține”

Contactat de reporterii impact.ro, Radu Baron ne-a declarat:

”Mă declar foarte surprins de soluția nedefinitivă a judecătoriei Târgu Secuiesc de a mă amenda pentru folosirea unei mărci ce aparține societății mele, B 3 Media International SRL, pentru asemănarea cu o marcă anterioară, marcă anulata pentru rea-credință, TRUPA HAIDUCII. Mă declar foarte surprins să constat că o instanță poate amenda un intreprinzător pentru utilizarea unei mărci deținute de o societate în care acesta este unic acționar. Mai mult, marca înregistrată anterior este anulată pentru rea-credință de o instanță specializată în drepturi de proprietate intelectuală (Complet: C-Proprietate Intelectuală Fond 2).Tip soluție: Admite cererea/Soluția pe scurt: Admite cererea. Dispune anularea mărcii verbale intitulate ” Trupa Haiducii” nr. 131267 pentru cls. 41. Cu apel în 30 de zile de la comunicare.

Apelul se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică. Document: Hotarâre 327/2018 23.02.2018) sentință rămasă definitivă și executorie după exercitarea apelului. Parte vătămată este societatea mea, B 3 MEDIA INTERNATIONAL SRL, în care sunt unic acționar.

Reclamanții au mai deținut mărcile “TRUPA HAIDUCII” si “HAIDUCII LUI 7 CAI”, ambele fiind anulate de instanțe pentru rea-credință/Complet: C- proprietate intelectuală fond 3/Tip solutie: Admite în parte cererea/Soluția pe scurt: Admite capetele 1 si 2 de cerere. Anulează marca naţională “Haiducii lui 7 Cai” înregistrată în Registrul Naţional al Mărcilor sub nr. 126607/11.11.2013, pentru clasa 41. Respinge în rest acțiunea. Cu apel în 30 de zile de la comunicare la Curtea de Apel București. Apelul se depune la Tribunalul Bucureşti.

Pronunţarea hotărârii se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi 09.12.2020/Document: Hotarâre 1956/2020 09.12.2020 Consider că este o eroare ce va fi îndreptată de instanța de apel. Societatea de avocați care mă reprezintă în acest dosar se va ocupa în continuare de toate demersurile necesare”.

Ce spune Cristian Caloeanu, de la ”Haiducii”: ”Am vrut o mediere cu Radu Baron, dar ne-a râs în nas!”

Contactat de reporterii impact.ro, Cristian Caloeanu, solistul care a cunoscut celebritatea cu trupa ”Haiducii”, ne-a declarat, în exclusivitate pentru impact.ro:

”Eu și colegul meu, Cătălin, ne-am dorit doar că adevărul să iasă la iveala și ca legea să fie respectată și în țara asta. Nu ne bucurăm pentru răul nimănui și martor îmi e cel de Sus că nu am vrut nimic altceva decât să ni se facă dreptate.

Am încercat acum vreo cinci ani o mediere cu Radu Baron, dar dânsul ne-a luat peste picior. Noi am cerut doar o sumă de bani care să ne acopere cheltuielile, dar replica primită a fost ceva de genul că noi ar trebui să-l plătim.

Decizia dată vineri de instanță poate fi atacată cu recurs, dar cred că și la final din nou vom câștiga. Odată cu schimbarea legii penale, am observat că ceea ce s-a stabilit în camera preliminară nu suferă modificări esențiale. Probabil că vor mai fi două sau trei termene. Ne judecam de vreo șapte ani, așa că mai avem încă puțin răbdare până se va face dreptate!”

Urmăriți Impact.ro și pe