Scandal în noaptea de Înviere, la Galați. 20 de persoane au fost amendate

Luiza Moldovan 19.04.2020, 14:19
Scandal în noaptea de Înviere, la Galați. 20 de persoane au fost amendate

Scandal în noaptea de Înviere, la Galați. 20 de persoane au fost amendate după ce s-au filmat dând foc la cauciucuri pe Facebook.

Scandal în noaptea de Înviere, la Galați. 20 de persoane au fost amendate

O comună din Galați (Munteni) n-a avut parte de liniște în noaptea Învierii, pentru că niște cetățeni recalcitranți au decis c-ar fi bine să dea foc la niște cauciucuri și să se filmeze în direct pe Facebook când fac asta.

Polițiștii s-au sesizat de la sine și au venit la fața locului, dar, la vederea lor, gașca de recalcitranți s-a spart. Toți au dispărut prin curți, profitând de întuneric. Chiar și așa, polițiștii au reușit să identifice 20 de persoane pe care le-au amendat cu 20.000 de lei. Pe fiecare în parte.

Ei se făceau vinovați nu numai de nerespectarea ordonanțelor militare, dar și de disturbarea ordinii publice. Oamenii erau extrem de agresivi. În ciuda focului pe care l-au iscat și care a fost stins imediat de către pompieri, nu au fost înregistrate pagube materiale.

Au incendiat cauciucuri și s-au dat live pe Facebook. Au fost identificați imediat
Au incendiat cauciucuri și s-au dat live pe Facebook. Au fost identificați imediat

Polițiștii au spart gașca

„Având în vedere imaginile difuzate în spaţiul public, pe o reţea de socializare, în seara de 18 aprilie a.c., în jurul orei 22.15, din care reieşea faptul că mai multe persoane încalcă dispoziţiile legale impuse de starea de urgenţă, poliţiştii gălăţeni s-au autosesizat şi au mers imediat la faţa locului, în comuna Munteni, din judeţul Galaţi, de unde aceste imagini erau transmise „live”.

A urmat o vânătoare de recalcitranți pe întuneric.

„Aici, poliţiştii au constatat că, în mijlocul unei străzi, în jurul unor cauciucuri ce ardeau cu flacără deschisă, se afla un grup de persoane care se manifestau zgomotos şi care, la vederea echipajelor de poliţie, au fugit în curţile locuinţelor. În urma vizionării imaginilor şi a investigaţiilor efectuate, au fost identificate 20 dintre persoanele care au participat la această adunare, fiind sancţionate contravenţional pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3/2020, fiecare cu amendă în valoare de 20 000 de lei”, au anunţat reprezentanţii IPJ Galaţi, potrivit Mediafax.

Urmăriți Impact.ro și pe