Scandal în familia regală. Harry și Meghan Markle, furioși după decizia regelui Charles. Copiii lor sunt la mijloc

Badea Violeta 15.09.2022, 11:24

Tensiunile ar fi atins cote maxime în familia regală. Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, ar fi avut discutii aprinse cu regele Charles al III-lea. Potrivit unei publicații britanice, ducele și ducesa de Sussex ar fi nemultumiți de faptul că cei doi copii ai lor nu vor primi, se pare, statutul de Alteță Regală (ASR), dar vor deveni prinț și prințesă.

Prințul Harry și Meghan Markle, deranjați de faptul că cei doi copii ai lor nu vor primi titluri de ASR

Archie, în vârstă de 3 ani, și Lilibet, în vârstă de un an, nu vor primi, se pare, statutul de Alteță Regală (ASR), dar vor deveni prinț și prințesă, notează presa britanică.

În urma acestei decizii, Prințul Harry și Meghan Markle ar fi rămas dezamăgiți. Mai mult decât atât, aceștia ar fi avut câteva discuții tensionate cu regele Charles al III-lea.

Având în vedere urcarea pe tron a acestuia, s-a presupus că moștenitorii ducelui și ai ducesei de Sussex vor primi statutul de ASR, însă o sursă a dezvăluit pentru The Sun că s-ar putea să nu fie așa.

„Au existat multe discuții în ultima săptămână. Au insistat ca Archie și Lilibet să fie prinț și prințesă. Au fost necruțători de când a murit regina. Dar au rămas furioși că Archie și Lilibet nu pot lua titlul de ASR. Aceasta este înțelegerea – pot fi prinț și prințesă, dar nu HRH, deoarece nu sunt membri ai familiei regale care lucrează”, a precizat sursa respectivă pentru The Sun.

Statutul de Alteță Regală înseamnă că membrul familiei regale este numit Alteța Sa sau Alteța Sa Regală într-o formă directă de adresare – atât în scris, cât și oral.

Citește și Prințul Harry trebuie să își calce pe inimă de acum înainte. Gestul pe care e obligat să-l facă în fața Reginei consoartă, Camilla!

Harry, Meghan si cei doi copii
Printul Harry, Meghan Markle si cei doi copii

Copiii prințului William dețin deja aceste titluri

Copiii prințului William, George, în vârstă de 9 ani, Charlotte, în vârstă de 7 ani, și Louis, în vârstă de 4 ani, au putut să primească aceste titluri mai devreme, datorită statutului lor superior.

Inițial, doar George era eligibil, fiind fiul cel mai mare al lui William. În 2012 însă, regina a schimbat protocolul, astfel încât toți copiii acestuia să aibă dreptul de a fi prinți sau prințese și să primească titlul de ASR.

Citește și Cine a fost nepoata favorită a Reginei Elisabeta. I-a eclipsat pe William și pe Harry, se vedea des cu ea!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...