Scandal de proporții pe scena politică din România! Se cere anularea voturilor și reluarea alegerilor locale. Mesajul este tranșant

Mirabela Vasile 01.10.2020, 10:59
Scandal de proporții pe scena politică din România! Se cere anularea voturilor și reluarea alegerilor locale. Mesajul este tranșant

Scandal de proporții pe scena politică din România! Este război pe toate fronturile la Sectorul 1. Asta după ce Clotilde Armand a avut un avans de cel puțin 1.000 de voturi la alegerile locale. Contracandidatul său Dan Tudorache spune că deși tot biroul Electoral al Sectorului 1 e împânzit de camere, tot s-au comis fraude.

Scandal de proporții pe scena politică din România! Dan Tudorache cere anularea voturilor

Candidatul PSD la  Sectorul 1 vine cu acuzații grave. Acesta spune că singura camera care funcționa la Biroul Electoral al Secorului 1 este cel unde erau depozitat sacii.

„Toate celelalte camere au fost acoperite cu hârtie. Din ordinul cui? De ce? Nu vrem să fie totul transparent? În acea cameră unde există singura unde se putea monitoriza au fost scoşi sacii. Nu aveau voie să scoată sacii, indiferent dacă era pe timpul zilei sau pe timpul nopţii. Atâta timp cât ai scos acel sac din acea cameră, singura cameră monitorizată, eu zic că este fraudarea alegerilor. Pentru că celelalte săli unde renumărau, deci nefiind monitorizate puteau face orice”, a spus Tudorache.

Singura camera de supraveghere functionala era in incaperea cu sacii de voturi
Singura camera de supraveghere functionala era in incaperea cu sacii de voturi

Tudorache spune că alegerile de la Sectorul 1 au fost fraudate şi că imaginile au fost văzute de reprezentatul PSD doar miercuri noaptea, la televizor. Acesta nu știa ce s-a întâmplat în încăperea unde erau depozitate buletinele de vot.

„Atâta timp cât au scos sacul, eu zic că e fraudă. Nu aveau voie. Nici măcar preşedintele BES-ului nu avea voie. L-am întrebat (pe reprezentantul PSD – n.r.). (…) Reprezentantul meu nu ştia. (…) A văzut acele imagini la televizor”, a spus Tudorache.

PSD cere anularea alegerilor în Capitală

De altfel, PSD va cere Biroului Electoral al Sectorului 1 anularea alegerilor în Capitală. Social-democrații spun că în acest fel a fost fraudat şi votul pentru primarul general.

„Nu mai cer renumărarea. E bătaie de joc! Cer reluarea alegerilor. Ce să mai renumăr? Ştiu eu ce au făcut afară? (…) Acel candidat USR mergea printre saci… Vă daţi seama că având astfel de imagini… trebuia să depui dovezi într-un anumit termen. Păi dacă noi am descoperit acum ce s-a întâmplat. Termenul a trecut. În cursul zilei de astăzi voi face sesizare la BEC. (…) Să cer anularea alegerilor la Bucureşti. S-a viciat votul primarului general (…) Nu cred că cineva care vede acele imagini… sunt indubitabile”, a mai spus Dan Tudorache.

Totodată, contracandidatul său, Clotilde Armand, de la USR PLUS, susţine că a câştigat alegerile la Sectorul 1. Acesta chiar amenința ziua trecută social-democrații cu închisoarea.

Urmăriți Impact.ro și pe