Scandal de proporții la Roland Garros! Organizatorii sunt dați în judecată

Marian Cărăvan 30.09.2020, 12:06
Scandal de proporții la Roland Garros! Organizatorii sunt dați în judecată

S-au inflamat spiritele la Roland Garros, acolo unde Simona Halep e principala favorită. Organizatorii turneului de Grand Slam din capitala Franței vor fi dați în judecată de unul dintre sportivii importanți din circuitul profesionist. E scandal de proporții la Roland Garros.

De unde a pornit scandalul de proporții de la Roland Garros

Participarea la un turneu de Grand Slam reprezintă o carte de vizită pentru orice sportiv. Nu toți au însă șansa de a ajunge aici. Dar când ești nelipsit 15 ani de la o astfel de întrecere și brusc ți se interzice participarea, apar momente de revoltă. I s-a întâmplat lui Fernando Verdasco, jucător de pe locul 58 în clasamentul ATP, care nu a fost lăsat să participe la ediția din acest an de la Roland Garros după ce a fost depistat cu noul coronavirus. Nelipsit din 2004 încoace de la Openul Franței, tenismenul spaniol se gândește să-i dea în judecată pe organizatori. Și aduce și argumente.

„Dacă îi dau în judecată pe organizatori? Da, evident. Nimeni nu poate crede că organizatorii unui turneu ca Roland Garros pot face aşa ceva.

Şi nu e o chestiune de bani, este vorba de prejudiciul pe care ţi-l creează personal şi profesional. Nu ştiu dacă voi mai juca anul acesta pentru că îţi pierzi cheful pentru orice”, a spus, evident nervos, Fernando Verdasco, jucător în vârstă de 36 de ani.

Sportivul spaniol este nemulțumit evident și de faptul că regulamentul s-a schimbat între timp, însă el tot are de suferit.

„Ei fac lucrurile cum vor, fără nicio coerenţă, fără niciun fel de respect. Drepturile jucătorilor nu înseamnă nimic. Imaginaţi-vă indignarea mea, este incredibil, este o lipsă de respect faţă de un jucător care evoluează la Roland Garros de 16 ani.

Şi a doua zi au schimbat regula şi se putea face al doilea test. Când eu eram în afara tabloului”, a mai spus Verdasco.

Scandal de proporții la Roland Garros! Organizatorii sunt dați în judecată

Descalificat pentru un test fals pozitiv

Fernando Verdasco a precizat că a fost exclus de la Roland Garros după un test fals pozitiv pentru noul coronavirus.

„Am contractat coronavirusul în august și am fost asimptomatic. Am urmat protocolul și am rămas în carantină înainte de a-mi relua activitatea. De atunci, am efectuat numeroase teste, toate negative, inclusiv cele de la Masters 1000 din Roma. Când am ajuns, marți, la Paris, toți membrii echipei mele erau negativi, cu excepția mea. Am explicat istoricul meu și situatia pentru a solicita un nou test, având în vedere cazuri similare la alti jucători. Organizatorii Roland-Garros au refuzat sa-mi permita să fac un alt test, în ciuda tuturor acestor circumstanțe și a faptului că rămăseseră suficiente zile pentru alte teste înainte de începerea competiției și de tragerea la sorti.

De atunci, am efectuat trei teste pe cont propriu la diferite centre si toate rezultatele au aratat ca sunt negativ. Asta se poate întâmpla oricui și ar trebui să avem ocazia să facem noi teste pentru a evita descalificările incorecte și pentru a le oferi jucătorilor siguranță. Dacă timpul permite, solicitările noastre nu pot fi respinse. Vreau să fac cunoscut că sunt total frustrat și revoltat de organizatorii turneului de la Roland-Garros, care îmi iau dreptul de a participa la acest eveniment important, fără a-mi permite măcar să fac un nou test, cu un nou eșantion, care ar fi putut confirma că rezultatul primului test a fost o eroare”, a declarat Fernando Verdasco, la finalul săptămânii trecute.

 

Urmăriți Impact.ro și pe