Satul din Ardeal care a ajuns în topurile europene. De ce e obligatoriu să-l vizitezi

Iancu Andreea, Camelia Moldoveanu 27.11.2021, 16:05

România este una dintre cele mai frumoase țări ale lumii, iar acest lucru nu este menționat doar de către cei care locuiesc în regiune, ci mai cu seamă de străinii care au ajuns să viziteze obiectivele turistice. Astfel, în topurile europene a apărut și satul din Ardeal devenit celebru peste hotare. Acesta nu ar trebui ratat și este cu adevărat superb. Poate concura cu ușurință cu orășele din Alpi ori localități pitorești din Spania, Franța sau Grecia.

Care este satul din Ardeal care a ajuns în topurile europene. Este extrem de apreciat de străini

Fiecare colț al țării noastre ascunde o poveste. Peisajele naturale, satele în care istoria se observă cu ochiul liber și oamenii primitori fac din România o destinație turistică tot mai apreciată de către turiștii de peste hotare. Astfel a ajuns în topurile europene ale atracțiilor de pe continent și satul din Ardeal care a devenit un simbol printre străini. Experiențele autentice, pe care mulți turiști le caută, se regăsesc în aceste localități ce par uitate de lume.

Principala atracție a unor astfel de sate o reprezintă nu doar arhitectura caselor și modul primitor în care familiile de români își primesc oaspeții, ci și faptul că ele sunt conectate la trecut și înfățișează un fragment din istoria locului și a poporului. Călătoriile în zone mai puțin străbătute pot să ofere mai multe experiențe plăcute celor care aleg să le parcurgă.

Un oraș mic oferă aventură, noutate, frumusețe, precum și simțul istoriei. Știind că unele dintre aceste pietre prețioase au fost acolo de atât de mult timp și nu au fost „descoperite” deocamdată calmează spiritul și oferă un sentiment de pace, explică Sylvie Bigar, o scriitoare citată de Business Insider.

Care este satul din Ardeal ajuns în topurile europene
Satul Viscri, una dintre cele mai apreciat destinații turistice din România

Viscri, destinația turistică apreciată de Prințul Charles

Acest sat cu origini săsești a beneficiat de o readucere la viață după ce a fost luat sub îngrijirea unei organizații nonprofit, supravegheată de Prințul Charles și care și-a propus să protejeze patrimoniul localităților din zona Transilvaniei. Oficialul englez a făcut numeroase vizite de-a lungul timpului în această zonă. În Viscri, satul din Ardeal care a devenit celebru în topurile europene, biserica și cimitirul, care datează din secolul al XII-lea, fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

O călătorie în acest colț al României îți transportă vizitatorii în perioada în care sașii trăiau în acel loc. Iar investițiile realizate cu ajutorul organizației sunt vizibile cu ochiul liber. Satul lui Charles, cum este cunoscut acum Viscri, și-a recăpătat culoarea în ultimii ani și a devenit un punct de atracție pentru mulți turiști străini în căutarea obiceiurilor autentice. Biserica fortificată, o cazare într-o casă tipic săsească și o masă tradițională la Restaurantul din Șură ar putea reprezenta experiențe de neratat în Viscri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...