Satul care s-a îmbogățit peste noapte. Fiecare locuitor va avea 900.000 de euro în plus

Anca Manolica 09.12.2022, 21:27
Satul care s-a îmbogățit peste noapte. Fiecare locuitor va avea 900.000 de euro în plus

Un sindicat format din 165 de persoane, aparținând unui sat belgian, a câștigat un jackpot colectiv de 143 de milioane de euro (151,18 milioane de dolari) la loteria EuroMillions. Locuitorii din Olmen, din provincia Anvers, au făcut plăți egale pentru achiziționarea biletelor de la chioșcul de ziare local.

165 de persoane s-au îmbogățit peste noapte

Sătenii din Olmen, din nordul Belgiei, au câștigat săptămâna aceasta peste 142 de milioane de euro la loteria EuroMillions, cel mai mare câștig de grup înregistrat vreodată în țară. Conform Loteriei Naționale belgiene, fiecare rezident a primi aproximativ 868.000 de euro (9.17.967 de dolari).

Purtătorul de cuvânt al Loteriei Naționale, Joke Vermoere, a declarat că în Belgia s-au înregistrat succese de grup, însă acesta a fost cel mai mare câștig de grup din toate timpurile. De asemenea, aceasta a ținut să sublinieze faptul că acest câștig la loterie este „cel mai frumos cadou de Crăciun”.

Proprietarul chioșcului de ziare, care a fost în trecut organizatorul mai multor poturi de grup, a declarat că a repetat vestea câștigului la loto „de cinci-șase ori”, deoarece clienților săi nu le venea să creadă câștigul.

Bilet EuroMillions
Bilet EuroMillions

Fiecare a pus câte 15 euro 

Jucătorii au contribuit fiecare cu câte 15 euro la un pot înființat într-un magazin local ai cărui proprietari organizează în mod regulat un grup care participă la EuroMillions. Au mai existat câștiguri ocazionale, dar niciodată un jackpot atât de mare.

„Toți au jucat împreună în același chioșc de ziare din Olmen, unde au investit fiecare câte 15 euro. Nu este pentru prima dată când De Pershoek organizează acest tip de pot de grup, dar este pentru prima dată când câștigă atât de mult

Am avut destul de mulți clienți noi de la marele câștig, dar nimeni din sat nu le poartă pică câștigătorilor. Toată lumea este sincer fericită pentru ei.”, a mai spus Joke Vermoere.

Conform datelor din 2020, Olmen are o populație totală de 3.785 de locuitori, dar nu a fost dezvăluită identitatea niciunuia dintre câștigători.

Totuși, acesta nu este cel mai mare jackpot EuroMillions din istorie, deoarece în iulie un singur jucător câștigase 195 de milioane de lire sterline (239,26 milioane de dolari)

Nouă țări europene – Franța, Elveția, Regatul Unit, Austria, Portugalia, Belgia, Irlanda, Spania și Luxemburg – organizează jackpotul EuroMillions.

Citește și: Ce schemă i-a adus unui român marele premiu la Loto 6 din 49. Biletul norocos a costat doar 21,5 lei

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...