Șase turişti din Bucureşti, audiaţi după ce au bătut doi salvamari, pe o plajă din Eforie Nord: „A sărit pe mine unul, pe la spate”

Elena Avramescu 02.08.2021, 16:49
Șase turişti din Bucureşti, audiaţi după ce au bătut doi salvamari, pe o plajă din Eforie Nord: „A sărit pe mine unul, pe la spate”

Șase turişti din Bucureşti, audiaţi după ce au bătut doi salvamari. Din ce în ce mai mulți turişti prezenți pe litoralul românesc sunt deranjaţi de prezenţa şi activitatea salvamarilor. Sunt multe cazuri în care se ajunge la conflicte verbale şi chiar fizice între cei veniţi să facă plajă şi salvamari.

Șase turişti din Bucureşti, audiaţi după ce au bătut doi salvamari

Astfel că șase turişti din Bucureşti au fost audiaţi de Poliţie imediat după ce au luat la bătaie doi salvamari, pe o plajă din Eforie Nord. Incidentul s-a petrecut duminică, 1 august, iar cercetările continuă, fără ca vreo persoană să fie pusă deocamdată sub acuzare.

În jurul orei 17.30, poliţiştii constănţeni au fost sesizaţi cu privire la producerea unei altercaţii între mai multe persoane, în staţiunea Eforie Nord. La faţa locului, din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că incidentul s-ar fi produs între un grup de turişti şi salvamari, a spus duminică Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa.

În urma incidentului nefericit, doi salvamari, de 44 şi 46 de ani, au ajuns la Spitalul Judeţean Constanţa cu plagă la cap, fractură braţ stâng, dar şi umăr dislocat. Însă nu au fost singurii „accidentați”, deoarece doi turişti au acuzat dureri şi au fost transportaţi la unitatea medicală pentru îngrijiri.

Sase turisti din Bucuresti, audiati dupa ce au batut doi salvamari
Salvamari Eforie Nord

Gheorghe Vătămănescu este şeful salvamarilor din Eforie şi, din nefericire, una dintre victimele conflictului. Acesta a povestit pentru „Adevărul” ce s-a întâmplat, mai exact, pe plajă, şi cum a ajuns să fie bătut fără milă de şase turişti.

S-a dat prin staţie o intervenţie pe plajă. Când am ajuns acolo, erau nişte turişti care cu o zi înainte îl înjuraseră pe salvamarul care a trecut cu ATV-ul pe acolo în patrulă. Atunci au plecat de pe plajă ca şi cum toate erau bune, doar că au venit a doua zi puşi pe scandal.

Când am ajuns acolo erau şase persoane care îl fugăreau pe plajă pe colegul meu. Am încercat să intervin, le-am spus să se calmeze, să-mi spună ce i-a deranjat. A sărit pe mine unul, pe la spate, m-a luat de gât, altul a venit din faţă şi m-a lovit în tâmplă şi am căzut. Când mi-am revenit şi am vrut să mă ridic am văzut că urma să mă lovească din nou şi am băgat mâna pentru a mă proteja. Mi-a fracturat antebraţul, a declarat salvamarul.

Înafara de şeful salvamarilor din Eforie a venit un alt coleg, care și el a fost lovit de unul dintre agresori cu o sticlă în cap. „Ne-au atacat cu sticle, cu pietre. Oamenii de pe plajă au intervenit, dar după ce am încasat loviturile”, a spus Gheorghe Vătămănescu.

În acest sens, IPJ Constanţa a deschis o anchetă care în acest moment vizează fapta, nu o persoană anume. Prin urmare, cei şase turişti din Bucureşti au fost audiaţi, la fel şi patru salvamari de pe plaja din Eforie Nord.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...