Şapte persoane, printre care și un copil de trei ani, au murit după ce au mâncat carne de broască ţestoasă

Nicu Stan 03.12.2021, 14:33
Şapte persoane, printre care și un copil de trei ani, au murit după ce au mâncat carne de broască ţestoasă

Este tragedie națională după ce șapte persoane, printre care și un copil de trei ani, au murit după ce au mâncat carne de broască ţestoasă. Carnea de broască ţestoasă este considerată o delicatesă pentru cei care trăiesc în insulele Tanzaniei, precum și în zonele ei de coastă, însă oficialitățile au interzis consumul acestui tp de vietate. Consumul cărnii de țestoasă poate atrage o intoxicație alimentară care poate fi mortală.

Şapte oameni, dintre care un copil de trei ani, au decedat după ce au consumat carne de broască ţestoasă

Este tragedie națională în Tanzania, unde 7 oameni au decedat după ce au consumat carne de broacă țestoasă, aliment interzis de autoritățile tanzaniene.

Cei mai mulți dintre locuitori nu știu că, în cazuri rare, carnea de broască ţestoasă poate fi toxică și poate provoca o intoxicaţie alimentară cunoscută sub numele de chelonitoxism.

Broastele testoase ar putea deveni toxice din hrana pe care o consuma
Broastele testoase ar putea deveni toxice din hrana pe care o consuma

Cum se manifeastă periculoasa intoxicație alimentară

Afecţiunea se poate manifesta prin senzaţie de greaţă, diaree, durere abdominală, greutate la înghiţire, dar poate provoca şi leziuni ficatului.

De asemenea, autopsiile făcute în trecut persoanelor care au decedat în urma acestei intoxicații alimentare, au scos la iveală hemoragii la stomac, ficat, intestine şi esofag.

De unde ar veni intoxicația alimentară

Cauza intoxicației alimentare nu este cunoscută, însă se crede că are legătură cu algele toxice pe care le mănâncă broaștele ţestoase, conform organizaţiei caritabile „Turtle Foundation”.

Astfel, cel puţin cinci familii din Pemba, care face parte din insulele semi-autonome Zanzibar, au mancat carnea toxică de broască ţestoasă, joi, 25 noiembrie, a anunțat comandantul poliţiei locale Juma Said Hamis, pentru sursa citată.

Oamenii au murit în doar două zile după ce au mâncat broasca țestoasă

Oamenii au început să se simtă rău de a doua zi, atunci când un copil de doar trei ani a decedat. Alte două persoane au murit în cursul nopţii, şi apoi alte patru în cursul zilei de duminică.

În total, nu mai puțin de 38 de oameni au fost duși la spital pentru investigaţii, însă numai trei au fost internați şi se află în stare stabilă. De asemenea, preşedintele Zanzibarului, Hussein Mwinyi, a transmis condoleanţe familiilor îndurerate, într-un mesaj transmis pe rețeaua de socializare.

Carnea de broască a omorât oameni din mai multe țări

Acest tip de otrăvire poate fi mortal la copii, precum și la persoane în vârstă, deşi şi organismele adulților sănătoși pot ceda, informează „Turtle”. Pe de altă parte, în luna martie a acestui an, în Madagascar, 19 persoane, dintre care nouă copii, au decedat după ce au mâncat tot carne de broască ţestoasă, informa atunci agenţia de presă AFP.

În plus, astfel de evenimente tragice au fost raportate și în Indonezia, Micronezia şi insulele din Oceanul Indian din India, acolo unde locuitorii obișnuiesc să consume astfel de vietăți marine.

Urmăriți Impact.ro și pe